Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ob težavah s Koprivnikarjem iz SMC izstopila Györkös Žnidar

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 02/10/2018)

Predsednik SMC Miro Cerar je potrdil, da je iz stranke izstopila donedavna notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar.  Györkös Žnidarjeva je odstopno izjavo stranki poslala že prejšnji teden in med drugim ocenila, da stranka ni dovolj branila njene varnostne politike. Zadnja leta je zaznamoval oster spopad v SMC med različnimi frakcijami. Vesna Györkös Žnidar se je zavzemala za modernizacijo policije in zaostritev nadzora na mejah in ustavitev migracij, nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez pa je zastopal obratno stališče, da z ostrejšim ustavljanjem migrantov država krši svoje obveze, da mora nuditi nadzor preganjanim.

Najbolj priljubljena med bivšimi

Po volitvah sta oba končala izven stranke, v težavah pa se je znašel še nekdanji minister Boris Koprivnikar. Brgleza je izključila stranka sama, ker je mešal štrene predsedniku Miru Cerarju pri kandidaturi za predsednika državnega zbora,  Györkös Žnidar je prejšnji teden izstopila sama. Takrat še ni bilo znano, da novi minister Boštjan Poklukar odstavlja direktorja policija Simona Velička, ki ga je ministrica na položaj imenovala pred volitvami in to najbrž ni povezano. Po anketi Spletnega časopisu so ministrico Györkös Žnidar bralci ocenili kot najboljšo med bivšimi. Rezultat je bil takšen:

Med tremi najboljšimi, anketiranci so med vsemi ministri lahko izbrali tri najbolj izstopajoče, je v drugačnih težavah te dni nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki tudi pripada SMC in je bil do izvolitve nove vlade tudi podpredsednik v Cerarjevi vladi. Novinar Bojan Požar je namreč razkril, da je BTC Jožeta Mermala Koprivnikar tik pred volitvami dodelil poskusno frekvenco za mobilno telefonijo pete generacije, pozneje pa se tam zaposlil. Požar je to opisal tako: ” Junija 2018, dva dneva pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami (v nedeljo, 3. junija), torej pred tisto nedeljo, ko je njegova stranka SMC tudi izgubila volitve, je Boris Koprivnikar, tedanji minister za javno upravo, zasebni ljubljanski družbi BTC, d. d., podelil državne frekvence za mobilno telefonijo 5G. In to “osebno”, brez dražbe, zastonj”. Pojasnila Koprivnikarja pričakuje tudi Cerar, o poslih in novi zaposlitvi bivšega ministra pa bo govorila tudi komisija za nadzor javnih financ, ki jo vodi Anže Logar (SDS).

Cerar se je na izstop nekdanjem ministrice odzval, da obžaluje vsakega, opozoril pa je, da je v stranko v zadnjem mesecu tudi vstopilo veliko novih članov.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu