Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Za novo leto je zadnjih pet let s Falconom letala le Urška Klakočar Zupančič

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th januar 2023, 10:13 dop

Zadnjih pet let je za novo leto s Falconom letala le Urška Klakočar Zupančič. To kažejo preglednice obrambnega ministrstva, ki so jih objavili po prošnji, da mi posredujejo podatke o vseh poletih s Falconom v letošnjem letu. Na obrambnem ministrstvu so objavili podatke za zadnjih pet let. Zahtev za podatke iz različnih medijev je bilo veliko, so pojasnili. Poleta na Dunaj za novo leto v pregledih za zadnja leta ni. Bo v pregledu za letošnje leto. Včeraj je predsednica državnega zbora pojasnila, da je na Dunaj potovala na državniški obisk in da namen ni bil le novoletni koncert: imela bi naj tudi daljše bilateralne pogovore. A zdi se, da je to bilo bolj za javnost, ker se je po koncertu hitro vrnila nazaj v domovino in časa za veliko več kot kosilo verjetno ni bilo. Koncert se je končal nekaj pred 14. uro, Falcon je nazaj v Slovenijo odletel tik pred 17. uro.

Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko, levo od Sobotke je njegova soproga Marlies Sobotka, desno od Klakočar Zupančičeve pa generalna sekretarka državnega zbora Uršula Zore Tavčar Foto: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Kako ocenjujete polet Urške Klakočar Zupančič z vladnim reaktivcem na novoletni koncert na Dunaj?

View Results

Loading ... Loading ...

Na družabnih omrežjih je bilo na državniški obisk Klakočar Zupančičeve na Dunaju čez novo leto precej ogorčenih odzivov. Denimo, takšnih:

Statistični pregled, ki so ga predstavili na MO, kaže, da je bilo največ poletov s Falconom v letu 2021, kar je logično, država je med 1. julijem in 31. decembrom 2021 predsedovala svetu EU, s čemer so povezane številne mednarodne obveznosti. Statistično so podatki o rabi Falcona zadnja leta takšni:

Da zadnjih pet let letalo med 25.11 in 6.1. nikoli ni bilo v rabi, kažejo preglednice, ki si jih lahko ogledate tukaj: vir.

Spisek vseh potovanj za lansko leto, prvi polet je bil 7. januarja, zadnji pa 23, decembra, je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu