Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec ne bo odstavil Črnčeca

Print Friendly, PDF & Email

Zaradi zelo kritičnih sporočil na spletnih omrežjih o migrantih in varnostni politiki oblasti zadnja leta in zaradi podobno ostrih komentarjev v medijih premier Marjan Šarec (LMŠ) ne bo odstavil državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, ki ga je vlada na njegov predlog imenovala v petek ponoči. To je Šarec danes povedal v pogovoru za POPTV. Le nekaj ur po tem, ko je večina v državnem zboru ministre izvolila, je vlada prejšnji teden na prvi seji imenovala kar pet podpredsednikov, premieru pa še šest državnih sekretarjev, med njimi tudi Črnčeca.

Nevarni twitter

Premier Marjan Šarec ob podpisu prisege Foto: DZ/Borut Peršolja

“Twiter je povzročil ogromno škode,” je ocenil Šarec in priporočil svojim ministrom in državnim sekretarjem, naj pomislijo na kaj lepega in ne pišejo po spletnih omrežjih. Da mora odstaviti Črnčeca, so zahtevali politiki Levice, ta stranka je partner koalicije, ki ji zagotavlja večino, a je brez predstavnikov v vladi, razglašajo pa se za opozicijo. Najpomembnejši politiki te stranke (Luka Mesec, Violeta Tomić, Matej Tašner Vatovec…) se podpisali peticijo, ki Črnčeca razglaša za ksenofoba, nestrpneža in promotorja sovražnega govora. Ni mogoče izključiti, da je spor le predstava za javnost strank, ki so dogovorjene, kako bodo vladale in hkrati ustvarjale vtis, da tega ne počnejo skupaj. Premier je v pogovoru za POPTV povedal, da je svojega sekretarja Črnčeca sam izbral zaradi strokovnosti in ne njegovih ostrih stališč in da je ta sekretar tudi njegova odgovornost. S Črnčecem je sodeloval že v preteklosti, je na vprašanje odgovoril voditelju POPTV in potrdil tudi, da sta s Črnčecem sodelovala že v času lanskih predsedniških volitev, ko je Šarec dosegel presenetljivo dober rezultat. Šarec je potrdil, da na prvi seji vlade imenovanju Črnčeca ni nasprotoval nobeden od ministrov: ne Cerar, ne Bratuškova, ne Erjavec… “To tudi ni njihova naloga,” je opozoril premier in dodal, da bo, če se s kakšnimi nepremišljenimi izjavami izkaže, da je Črnčecu preveč zaupal, bo sekretarja za nacionalno varnost v prihodnosti odstavil. Na podoben način je premier branil tudi ministra brez listnice Marka Bandellija (SAB), ki je v preteklosti tudi objavil precej nenavadnih sporočil na družabnih omrežjih. Šarec je ocenil, da je Bandelli “človek akcije”, da “rad dela in ne filozofira”. Premier verjame, da bo v vladi Bandelli predvsem delal.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu