Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Patria II: Jure Cekuta ni v zaporu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th julij 2017, 01:12 pop

»Zavod za prestajanje kazni zapora Dob je skladno s pristojnostmi dne 11. 7. 2017 obvestil pristojno sodišče, ki je izdalo poziv za nastop kazni, da imenovani zaporne kazni ni nastopil.«

Tako so iz Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij odgovorili na vprašanje, ali držijo informacije, da Jure Cekuta ni v zaporu.

Brez vseh podrobnosti

Po nekaterih informacijah bi naj celo pobegnil iz države in bi naj bil v BiH.

Da bi preveril informacije, ali je res to, da Cekuta ni v zaporu in da bi naj celo zbežal iz države, sem za podatke zaprosil ministrstvo za pravosodje. Od tam so vprašanje preposlali upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, od koder so potrdili le, da Cekuta ni prišel v zapor in da so o tem obvestili sodišče.

Več niso povedali.

Zapisali so: »Z ostalimi informacijami v navedenem primeru ne razpolagamo.«

Zaradi zlorabe zaupnih podatkov o naročilu oklepnikov za Slovensko vojsko z ministrstva za obrambo v korist finske Patrie je bil Cekuta obsojen na štiri leta in štiri mesece zapora, upokojeni nekdanji vodja službe temeljnih razvojnih programov ministrstva za obrambo Peter Zupan pa na dve leti in pol zapora. Cekuta bi moral vrniti tudi skoraj 461.000 evrov, ki bi jih naj dobil za pridobivanje informacij.

Cekuta je o pravnomočni sodbi marca letos povedal, da gre za konstrukt, da so želeli najti žrtveno jagnje in obsoditi nekoga, ki nima dovolj političnih zvez, ki ne zmore vseh možnih oblik pritiska…

V zaporu je Cekuta že bil zaradi finančne utaje.

Podrobneje odgovore in pojasnila, zakaj Cukata ni v zaporu in kaj se dogaja, še čakam.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu