Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Počivalšek je v Pekingu, Brglez v Litvi

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 16/05/2017)

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in državni sekretar ministrstva za infrastrukturo  Jure Leben sta bila včeraj v Pekingu na mednarodnem  forumu » Belt and Road for International Cooperation«. Predsednik državnega zbora  Milan Brglez (SMC) pa je danes in bo še jutri jutri s poslancema Danijelom Krivcem (SDS) in Petrom Vilfanom (DeSUS) na uradnem obisku v Litvi.

Kam sme Falcon?

Poslanska delegacija v Litvo potuje z vladnim Falconom, je bilo včeraj slišati v državnem zboru. Med poslanci je  o tem letalu veliko razprav sprožilo potovanje premiera Mira Cerarja na rokometno tekmo v Pariz.

Andreja Katič: Falcona v Pariz plača vojska

V Litvi se je Brgelz že srečal s predsednikom parlamenta Viktorasom Pranckietisem, pa tudi šefom vlade Sauliusom Skvernelisom in obrambnim ministrom Raimundasom Karoblisom.

Litva je ena od držav, v katere je Nato že poslal svoje enote kot sporočilo Rusiji, da bi bil napad na katerokoli mejno članico napad na celotno zavezništvo. Predsednik parlamenta Litve Pranckietis je med ključnimi temami pogovora predstavil prav litovski pogled na razmere v soseščini, pri čemer je podrobneje izpostavil Rusijo. Pojasnil je naklonjenost litovske družbe in politike povečanju obrambnega proračuna in pomen prisotnosti enot Nata v Baltskih državah. Dejal je, da zelo cenijo napotitev skupine vojakov iz Slovenije, ki bo nameščena v Latviji, saj to ne prispeva le k večji varnosti regije, ampak odraža tudi našo solidarnost.

Naša vojska na bolniški

Iz bližnje okolice bodo v Litvo prihodnje leto odpotovali hrvaški vojaki. Naši soldati pa bi moralo prihodnji mesec odpotovati v Latvijo, a je nekaj zapletov zaradi zelo razširjenih zdravstvenih težav slovenske vojske.

Z vrha obrambnega ministrstva so prejšnji teden zagotovili, da bodo težave z množico bolnih vojakov še pravočasno rešili.

Več o tem:

Vojaki na bolniški pred odhodom na mejo Rusije

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu