Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Počivalšek je v Pekingu, Brglez v Litvi

(Last Updated On: 16/05/2017)
image_pdfimage_print

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in državni sekretar ministrstva za infrastrukturo  Jure Leben sta bila včeraj v Pekingu na mednarodnem  forumu » Belt and Road for International Cooperation«. Predsednik državnega zbora  Milan Brglez (SMC) pa je danes in bo še jutri jutri s poslancema Danijelom Krivcem (SDS) in Petrom Vilfanom (DeSUS) na uradnem obisku v Litvi.

Kam sme Falcon?

Poslanska delegacija v Litvo potuje z vladnim Falconom, je bilo včeraj slišati v državnem zboru. Med poslanci je  o tem letalu veliko razprav sprožilo potovanje premiera Mira Cerarja na rokometno tekmo v Pariz.

Andreja Katič: Falcona v Pariz plača vojska

V Litvi se je Brgelz že srečal s predsednikom parlamenta Viktorasom Pranckietisem, pa tudi šefom vlade Sauliusom Skvernelisom in obrambnim ministrom Raimundasom Karoblisom.

Litva je ena od držav, v katere je Nato že poslal svoje enote kot sporočilo Rusiji, da bi bil napad na katerokoli mejno članico napad na celotno zavezništvo. Predsednik parlamenta Litve Pranckietis je med ključnimi temami pogovora predstavil prav litovski pogled na razmere v soseščini, pri čemer je podrobneje izpostavil Rusijo. Pojasnil je naklonjenost litovske družbe in politike povečanju obrambnega proračuna in pomen prisotnosti enot Nata v Baltskih državah. Dejal je, da zelo cenijo napotitev skupine vojakov iz Slovenije, ki bo nameščena v Latviji, saj to ne prispeva le k večji varnosti regije, ampak odraža tudi našo solidarnost.

Naša vojska na bolniški

Iz bližnje okolice bodo v Litvo prihodnje leto odpotovali hrvaški vojaki. Naši soldati pa bi moralo prihodnji mesec odpotovati v Latvijo, a je nekaj zapletov zaradi zelo razširjenih zdravstvenih težav slovenske vojske.

Z vrha obrambnega ministrstva so prejšnji teden zagotovili, da bodo težave z množico bolnih vojakov še pravočasno rešili.

Več o tem:

Vojaki na bolniški pred odhodom na mejo Rusije

(Visited 7 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: