Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tonin s SDS zahteva izredno sejo DZ o prihodnosti države

Print Friendly, PDF & Email

Nekoliko presenetljivo je zahtevo za izredno seji parlamenta o prihodnosti države danes vložil novi predsednik NSi Matej Tonin. Stranka NSi, ki jo vodi, ima vsega šest poslancev in izredne seje, če se ji ne pridruži kakšna večja skupina poslancev, zadnja leta ni mogla zahtevati. Ker je bila nekaj časa v precej bojnih odnosih z opozicijsko SDS, z strankami iz vlade pa to ne bi bilo logično, takšnih procedur ni mogla sprožati.

Nov predsednik, novi odnosi

Kot kaže pa so se odnosi med SDS in NSi spremenili po odstopu Ljudmile Novak, ki je vodenje stranke prepustila Mateju Toninu. Pod zahtevo, ki jo je prvi podpisal Tonin, so namreč podpisani tudi poslanci SDS, vključno s predsednikom Janezom Janšo, ki je bil po zamenjavi na vrhu NSi pri Toninu na kavi. Vzpostavili so torej diplomatske odnose tudi na vrhovih obeh strank, sta pa ti dve stranki v državnem zboru kar dobro sodelovali tudi že prej. In NSi je SDS že primaknil podpise za izredno sejo o težavah v vojski, ki bo jutri.

Najnovejša zahteva pomeni, da bo predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) izredno sejo zbora moral sklicati. O tem je že obvestil vodje poslanskih skupin in državni svet.

Vsebina Toninove zahteve je takšna

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2018/03/20180306_zahteva_za_sklic_izredne_seje_DZ_priporočila_prihodnost-Slovenije.pdf”]

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu