Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Skok števila migrantov po menjavi vlade in ne vstopu Hrvaške v schengen

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th julij 2023, 06:35 dop

Ko so nam ministri vlade Roberta Goloba pojasnjevali, kako niso vedeli, o čem glasujejo, ko so soglasno potrdili mnenje notranjega ministrstva, da je omejevanje migracij iz časa prejšnje vlade v skladu z ustavno ureditvijo, je policija objavila najnovejše podatke o številu migrantov, ki so jih policisti odkrili, ko so že vstopili v našo državo. Z 20.274 migranti v prvega pol leta je v državo letos prišlo več migrantov kot v večini preteklih let v celem letu. In celo več letih. Povečevati se je število začelo dramatično lani, ko je oblast prevzela vlada Roberta Goloba, ki je napovedala politiko odprtih vrat. Vstop Hrvaške v območje odprtih meja Evropske unije je imel, tako vsaj kažejo mesečne številke, manj vpliva. Da ni neustavnosti so ministri sporočili o noveli zakona o tujcih, ki jo je parlament sprejel v času prejšnje vlade, spor pred ustavnim sodiščem, da država preveč omejuje pravice migrantov, pa so takrat sprožile opozicijske stranke, ki danes vladajo državi.

Do povečanja po menjavi oblasti v državi

Številke, ki jih o migrantih, ki vstopajo v državo mesečno objavlja policija, ne kažejo, da bi bila naša ureditev strahovito ostra. Prej se zdi, da omejitev in nadzora nad dogajanjem ni. Tokratna vlada, ki je znana po politiki odprtih vrat do migrantov, dosega rekordne uspehe iz meseca v mesec, ko gre za število nedovoljenih vstopov migrantov in to že od takrat, ko je prevzela oblast in Hrvaška še ni bila v schengnu. Dejanske številke so verjetno še višje, ker del migrantov prepotuje našo državo, ne da bi jih policisti sploh opazili. Cilj večine so bogatejše zahodne države. Junija je v državo vstopilo toliko migrantov kot letos še noben mesec, a precej manj kot lani oktobra. Skupaj so policisti v pol leta po nedovoljenem vstopu v državo popisali 20.274 migrantov, v istem obdobju lani, ko je večinoma še vladala prejšnja vlada, pa 7.113. Podatki po mesecih, ki jih v času vlade Roberta Goloba policijska poročila več ne vsebujejo, kar prikrije prikaz učinka menjave oblasti, so takšni:

Ko gre za države smo priča velikemu povečanju prihodov državljanov Maroka in Rusije, ki jih lani v tem času skoraj ni bilo, največ pa je kot že lani Afganistancev.

Z 20.274 migranti v pol leta je v državo letos prišlo več migrantov kot v večini preteklih let v celem letu. Izjema sta leti 2015, ko smo bili priča velikemu valu, ki je pretresel Evropo in lansko leto, ko je do velikega povečanja števila migrantov prišlo v drugi polovici leta, ko smo dobili vlado Roberta Goloba.

Migracije, letne primerjave, migranti, policija, MNZ

Celotno poročilo policije o dogajanju v prvih šestih mesecih letos, je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu