Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Han: Koprivnikarja bi morali zamenjati

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th februar 2018, 11:23 pop

“Da gre v času, ko država stoji zaradi stavk, glavni pogajalec na neko brezzvezno, ampak res brezzvezno zadevo za državo, se mi zdi skrajno neodgovorno. Morali bi ga celo zamenjati,” je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han ocenil položaj, ko je podpredsednik vlade in minister za javno upravo Boris Koprivnikar (SMC)  na povabilo vlade Združenih arabskih emiratov (ZAE) te dni, ko v državi javni sektor stavka, v Dubaju na konferenci »The World Government Summit 2018«.

Konference, olimpijske igre…

Podobno je v tujini, na olimpijskih igrah, tudi ministrica za izobraževanja Maja Makovec Brenčič (SMC). O koaliciji je Han dejal, da so “nekateri izgubili kompas”. Po njegovi oceni koalicija sicer še obstaja, ni pa pričakovati, da bi se še kaj pametnega dogovorila.

Izjava je bila takšna:

Podobno ostra kot Han sta bila v imenu Desusa tudi podpredsednik DZ Primož Hainz in nekdanja premierka Alenka Bratušek.

Že januarja, ko so pred vlado protestirali državni uradniki, je bilo z leve slišati očitke, da ni bila najboljša odločitev premiera Mira Cerarja, ki je na dan protestov javnega sektorja s Falconom odletel na vrh v Davos. Danes so bili, ko manjkajo ministri, še ostrejši.

Na olimpijskih igrah v Koreji je ministrica za izobraževanje tako odpirala slovensko hišo.

 

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu