Spletni časopis

Han: Koprivnikarja bi morali zamenjati

(Last Updated On: 12/02/2018)

“Da gre v času, ko država stoji zaradi stavk, glavni pogajalec na neko brezzvezno, ampak res brezzvezno zadevo za državo, se mi zdi skrajno neodgovorno. Morali bi ga celo zamenjati,” je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han ocenil položaj, ko je podpredsednik vlade in minister za javno upravo Boris Koprivnikar (SMC)  na povabilo vlade Združenih arabskih emiratov (ZAE) te dni, ko v državi javni sektor stavka, v Dubaju na konferenci »The World Government Summit 2018«.

Konference, olimpijske igre…

Podobno je v tujini, na olimpijskih igrah, tudi ministrica za izobraževanja Maja Makovec Brenčič (SMC). O koaliciji je Han dejal, da so “nekateri izgubili kompas”. Po njegovi oceni koalicija sicer še obstaja, ni pa pričakovati, da bi se še kaj pametnega dogovorila.

Izjava je bila takšna:

Podobno ostra kot Han sta bila v imenu Desusa tudi podpredsednik DZ Primož Hainz in nekdanja premierka Alenka Bratušek.

Že januarja, ko so pred vlado protestirali državni uradniki, je bilo z leve slišati očitke, da ni bila najboljša odločitev premiera Mira Cerarja, ki je na dan protestov javnega sektorja s Falconom odletel na vrh v Davos. Danes so bili, ko manjkajo ministri, še ostrejši.

Na olimpijskih igrah v Koreji je ministrica za izobraževanje tako odpirala slovensko hišo.

 

Exit mobile version