Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Klemenčič korak bliže položaju Komisarja

Print Friendly, PDF & Email

Pravosodni minister Goran Klemenčič je bil izvoljen med tri kandidate, med katerimi konec bo januarja 2018 parlamentarna skupščina Sveta Evrope izbrala  novega Komisarja za človekove pravice Sveta Evrope. Za položaj v trojki se je potegovalo sedem kandidatov, so sporočili izpravosodnega ministrstva.

V “trojki” sta ob Klemenčiču  še kandidatka Bosne in Hercegovine Dunja Mijatović in kandidat Francije Pierre-Yves le Borgn.

Vlada je Klemenčiča za komisarja predlagala pred dobrim mesecem. Prihodnje leto se bo iztekel madat sedanjemu komisarju Nilsu Muižnieksu (Latvija), ki je  Komisar za človekove pravice Sveta Evrope od 1. aprila 2012.

Pred njim sta to delo opravljala Thomas Hammarberg (2006-2012) in Alvaro Gil-Robles (1999-2006).

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu