Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tonin: »Ali znate našteti tri rezultate Golobove vlade? Jaz se jih ne morem spomniti.«

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th maj 2023, 05:50 dop

V pregretem političnem vzdušju je potrebno ohraniti mirnost in se proti nesposobni vladi boriti z jasno vsebinsko alternativo ter državljansko aktivnostjo, je na taboru NSi v Gorišnici, kamor je po oceni stranke prišlo okoli 1.500 pristašev, povedal predsednik Matej Tonin in med drugim vprašal: »Ali znate našteti tri rezultate Golobove vlade? Jaz se jih ne morem spomniti.« Nadaljeval je: »Obljubljali so ples, vendar orkester je že davno nehal igrati. Golobova vlada dviguje davke, povečuje birokratske ovire, z nesmisli kot so obvezno štempljanje in obvezno tiskanje računov. Pridne in delovne se stiska za vrat na vsakem koraku.« Tonin je na taboru ocenil, da je stranki v zadnjih desetih letih uspelo razviti odpornost na napade, ki prihajajo tako z leve kot z desne in ocenil: “Kljub zloveščim napovedim nekoč levih, danes pa desnih komentatorjev, smo tu in rastemo. Prav na vsakih volitvah od leta 2011 dalje povečamo število poslancev. Povečali jih bomo tudi na naslednjih volitvah! Ker nismo muha enodnevnica, ampak stranka s tradicijo. Ker nismo instant stranka brez vsebine, ampak programsko močna stranka.”

Foto: NSi

O vladanju je Tonin povedal še: »Da bi prikrila svojo nesposobnost in neoperativnost je vlada začela s kulturno in ideološko vojno. Ukinitev muzeja osamosvojitve, pohod na Čebine, pokop nekdanjega šefa tajne policije z vojaškimi častmi, ukinitev dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja … Vse to ni naključje. Je skrbno načrtovano in zato še toliko bolj prozorno in nesprejemljivo.« Po Toninovi oceni bi morala odgovorna politika storiti vse, da razmere v družbi pomiri, neodgovorna pa za prikrivanje svoje nesposobnosti razplamteva konflikte. Dodal je, da razdeljena država ne more biti nikoli uspešna. Če bo vlada gradila na konfliktih, nas bodo še naprej prehitevale države, ki so bile nekoč daleč za nami.

Iz stranke so sporočili, da so na taboru poslanci stranke, državni svetnik David Klobasa in evropska poslanka Ljudmila Novak, pa tudi župan Gorišnice Borut Kolar.

Da je med opozicijskima SDS in NSi precej napeto, pa je pokazal odziv predsednika SDS Janeza Janše na sporočila Mateja Tonina:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu