Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Putinov red prijateljstva Jankoviću in Kopač Mrakovi

(Last Updated On: 05/11/2017)
image_pdfimage_print

„Ob dnevu narodne enotnosti sva z županom Zoranom Jankovičem v Kremlju s strani predsednika Putina prejela odlikovanje Red prijateljstva.“

Tako se je na spletnih omrežjih pohvalila ministrica za delo Anja Kopač Mrak (SD), da sta z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem prejela odlikovanje red prijateljstva. Podelil ga je predsednik ruske republike Vladimir Putin.

Nismo v zavezništvu, a…

Nagrade voditelja svetovne velesile, s katero nismo v zavezništvu, so zanimiv in intriganten dogodek. Z Rusijo smo nekoliko celo v konfliktu po zasedbi Krima in konfliktih še v številnih državah, ki sodijo v mejno območje med Evropo in to državo v zadnjih letih.

Mrakova je iz dogodka objavila več fotografij. Ena izmed objav je:

Da bi Ruse odvrnili od še kakšnega poskusa zasedanja ozemelj sosednjih držav, je vlada, katere ministrica je Mrakova, kot del zveze NATO poslal vojake na Baltik.

Kdo rešuje propadle naložbe?

Fotografija je objavljena na spletni strani mestne občine Ljubljana.

Ljubljanska mestna občina je objavil, da so nagrade dobili še predstavniki iz Rusije, Srbije, Francije, Španije in Turčije. Objavili so tudi več posnetkov z dogodka. Enega od posnetkov si lahko ogledate desno:

Podelitev priznanja je zanimiva tudi, ker so ruska podjetja velik investitor, ki rešujejo tudi propadle naložbe tajkunov po Sloveniji, med drugim pa ruskim bankam veliko dolguje nasedli Agrokor, ki mu je vlada Alenke Bratušek, v kateri je bila tudi SD, nekoč prodala največjega trgovca v državi Mercator. Alenka Bratušek je državi vladala za Pozitivno Slovenijo, ki jo je na volitve vodil Janković, ta je bil v preteklosti direktor in tudi delni solastnik Mercatorja.

Odlikovanje sta Janković in Kopač Mrakova dobila za krepitev slovensko-ruskih odnosov in ohranjanje spomina na vojake iz te države, ki so padli na slovenskem ozemlju v času svetovnih vojn.

Odlikovanja je Putin podelil v Kremlju ob dnevu narodne enotnosti.

(Visited 58 times, 1 visits today)
4 komentarji

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: