Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Putinov red prijateljstva Jankoviću in Kopač Mrakovi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th november 2017, 11:33 dop

„Ob dnevu narodne enotnosti sva z županom Zoranom Jankovičem v Kremlju s strani predsednika Putina prejela odlikovanje Red prijateljstva.“

Tako se je na spletnih omrežjih pohvalila ministrica za delo Anja Kopač Mrak (SD), da sta z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem prejela odlikovanje red prijateljstva. Podelil ga je predsednik ruske republike Vladimir Putin.

Nismo v zavezništvu, a…

Nagrade voditelja svetovne velesile, s katero nismo v zavezništvu, so zanimiv in intriganten dogodek. Z Rusijo smo nekoliko celo v konfliktu po zasedbi Krima in konfliktih še v številnih državah, ki sodijo v mejno območje med Evropo in to državo v zadnjih letih.

Mrakova je iz dogodka objavila več fotografij. Ena izmed objav je:

Da bi Ruse odvrnili od še kakšnega poskusa zasedanja ozemelj sosednjih držav, je vlada, katere ministrica je Mrakova, kot del zveze NATO poslal vojake na Baltik.

Kdo rešuje propadle naložbe?

Fotografija je objavljena na spletni strani mestne občine Ljubljana.

Ljubljanska mestna občina je objavil, da so nagrade dobili še predstavniki iz Rusije, Srbije, Francije, Španije in Turčije. Objavili so tudi več posnetkov z dogodka. Enega od posnetkov si lahko ogledate desno:

Podelitev priznanja je zanimiva tudi, ker so ruska podjetja velik investitor, ki rešujejo tudi propadle naložbe tajkunov po Sloveniji, med drugim pa ruskim bankam veliko dolguje nasedli Agrokor, ki mu je vlada Alenke Bratušek, v kateri je bila tudi SD, nekoč prodala največjega trgovca v državi Mercator. Alenka Bratušek je državi vladala za Pozitivno Slovenijo, ki jo je na volitve vodil Janković, ta je bil v preteklosti direktor in tudi delni solastnik Mercatorja.

Odlikovanje sta Janković in Kopač Mrakova dobila za krepitev slovensko-ruskih odnosov in ohranjanje spomina na vojake iz te države, ki so padli na slovenskem ozemlju v času svetovnih vojn.

Odlikovanja je Putin podelil v Kremlju ob dnevu narodne enotnosti.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu