Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Interpelacija: Za odstavitev 23 (24), proti odstavitvi 42 (49)

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th september 2017, 08:13 dop

Krepko po polnoči so poslanci glasovali o nezaupnici ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc in odstavitev zavrnili podobno odločno kot pred letom. Ministrica bi bila odstavljena, če bi bilo za to 46 poslancev. Razplet je bil tak: za odstavitev 23 (24), proti odstavitvi 42 (49) poslancev. V oklepaju so številke glasovanja pred letom, ko je bila prvič interpelirana.

Razplet povsem po napovedih

[wp_ad_camp_3]

Janko Veber je na posnetku desno. Foto: DZ/Barbara Žejavac

Kot sem napovedal v članku pred začetkom seje je ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc z izjemo Janka Vebra podprlo vseh preostalih pet poslancev SD, zanjo pa je glasovalo tudi natančno šest od enajstih poslancev Desus in 30 poslancev SMC (od 35).

Za razrešitev pa je bilo 18 poslancev SDS, štirje iz NSi in Janko Veber (SD)

V primerjavi z interpelacijo pred letom je bil za odstavitev ministrice tokrat glas manj, število glasov proti odstavitvi pa se je zmanjšalo za sedem. V druge se ni zmotil Jani Möderndorfer (SMC), ki je tokrat ponoči glasoval proti interpelaciji, je pa razrešitev podprl Janko Veber, ki je prvič ni.

Zmanjkali štirje glasovi SMC

[wp_ad_camp_4]

Od poslancev SDS v dvorani ni bilo le Eve Irgl. Vsi ostali so bili za. Iz NSi so, kot pred letom za razrešitev, glasovali štirje od šestih. Štirje poslanci SMC, ki tokrat niso podprli ministrice, pred letom pa so jo, so: Vesna Vervega, Dušan Verbič, Mitja Horvat in Marko Ferluga. Prisotnost v dvorani je od teh prijavil le Mitja Horvat, ki potem ni glasoval. Kot že prvič so manjkali ali se vzdržali vsi poslanci levice in nepovezani.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu