Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pogorelec v.d. šef vladne službe za zakonodajo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 31st avgust 2018, 08:27 pop

Janeza Pogorelca je vlada včeraj na predlog Mira Cerarja imenovala za vršilca dolžnosti direktorja svoje službe za zakonodajo. Vodenje bo prevzel konec prihodnjega tedna, opravljal pa bo to delo do imenovanja direktorja po izvedenem postopku izbire, a najdlje do  marca prihodnje leto. Novega vodjo svoje pravne službe s polnim mandatom bo izbrala že nova vlada Marjana Šarca.

Politik, ki je ostal pred vrati kongresa

Janez Pogorelec med sejo državne volilne komisije Foto: Peter Jančič

Dosedanji direktorici Ksenija Mihovar Globokar se mandat izteka, javni natečaj za izbiro šefa vladne pravne službe pa še ni zaključen, zato je predsednik vlade Miro Cerar tik pred imenovanjem ministrov nove vlade predlagal imenovanje vršilca dolžnosti direktorja. Janez Pogorelec, kot so zapisali iz vlade, je v službi za zakonodajo “zaposlen od leta 1990, trenutno opravlja dolžnosti namestnika direktorice, v preteklosti pa je že bil tudi njen direktor”.

Politično Pogorelec sodi k NSi, je član izvršilnega odbora te stranke, zastopa jo v državni volilni komisiji, zadnja leta pa slovi po zahtevah, da se mora predsednik SDS Janez Janša umakniti iz vrha te NSi bratske ali hkrati konkurenčne stranke. Maja lani ga je glavni tajnik Robert Ilc poslal kot predstavnika NSi celo na kongres večje desnosredinske stranke, ker je bila takratna predsednica NSi Ljudmila Novak na romanju v Fatimi. Da, namesto nje pošiljajo Pogorelca, je Ilc SDS obvestil na dan kongresa, nekaj minut čez polnoč zjutraj. Pogorelec je prišel pred kongresno dvorano, a še pred začetkom kongresa odšel. Vstopa v dvorano nekdanje kmetijske šole v Mariboru, kjer je potekal kongres, mu namreč niso dovolili. Po opravičilu Novakove, da je ne bo, so obvestilo, da je Pogorelec zastopnik stranke, dobili prepozno, so lani pojasnili iz SDS. Več o zapletu lahko preberete tukaj.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (16)

Disqus Comments (15)

https-spletnicasopis-eu