Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Gregorčič in Stevanović bi po številu prednostnih glasov morala biti v EU parlamentu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th junij 2024, 09:32 dop

Če bi bili na evropskih volitvah odločilni preferenčni glasovi in ne deleži za stranke, bi evropska poslanca postala Peter Gregorčič (SLS) in Zoran Stevanović (Resni.ca). Izpadla pa bi Marjan Šarec (Svoboda) in Branko Grims (SDS). Veliko število preferenčnih glasov za Gregorčiča, je celo na četrtem mestu med vsemi kandidati, kaže, da je volivcem privlačen kandidat. Visoko nadpovprečna je bila tudi mlada kandidatka Zala Tomašič (SDS), ki je po številu glasov dosegla peti rezultat in prehitela nosilca liste SD Matjaža Nemca. Kar je precejšen dosežek, saj je večina glasov v SDS tudi na tokratnih volitvah šla Romani Tomc.

Za Marjana Šarca in Branka Grimsa lahko rečemo, da imata srečo, ker prednostni glas nima absolutne teže. Sedež v EU parlamentu bosta dobila, ker strankama SLS in Resni.ca ni uspelo doseči praga.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu