Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po slabosti v petek je Rotarju v soboto zastalo srce

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 9. avgusta, 2017)

Robert Rotar je umrl zaradi zastoja srca. To je pokazala obdukcija, ki so jo naredili v Šibeniku, da bi ugotovili razlog smrti slovenskega podjetnika, ki je predvčerajšnjim nenadoma omedlel v priporu v Zadru. Rezultate obdukcije so, kot poroča Večernji list, objavili med obiskom pravosodnega ministra  Dražena Bošnjakovića v zaporih v Zadru.

Več je dostopno na: https://www.vecernji.hr/vijesti/robert-rotar-zatvorenik-u-zadru-umro-zbog-zatajenja-srca-1187226

Rekonstrukcija dogajanja

Na pravosodnem ministrstvu so že prej novinarjem pojasnili nekaj okoliščin. Na ministrstvu identitete umrlega pri tem niso razkrivali.

Rotar je po teh informacijah omedlel v soboto ob 10:10, pri padcu se je poškodoval, udaril je ob mizo, nujna medicinska pomoč je prispela ob 10:21, ob 11:05 pa je v bolnišnici Zadar umrl.

Zaradi bolečin v prsih in glavobola so za Rotarja nujno medicinsko pomoč klicali že dan prej, v petek med 23:20 in 23:40. A so zdravniki po pregledu ocenili, da ni nujna takojšnja intervencija.

Padec, krvavitev in smrt

Po poročanju hrvaškega tiska so mu v priporu v soboto priskočili na pomoč drugi tam zaprti in pozneje tudi pazniki. Ustavili so krvavitev.  Prišel je k zavesti. A je umrl pozneje, ko so ga že odpeljali v bolnišnico.

Rotar je bil na Hrvaškem priprt zaradi suma ponarejanje denarja. Ob poskusu dražbe luksuzne vile, iz katere je bil pred tem deložiran, so našli nenavadne tiskarske stroje in še vse mogoče.

Velik podjetnik z državo

V Sloveniji je v preteklosti  Rotar obogatel s tiskanjem avtomobilskih nalepk, osebnih izkaznic in podobnih dokumentov za državo. Posle, denimo z avtomobilskimi nalepkami, ki za voznike niso imele posebne funkcije, so bile pa zanj izjemno donosne, je dobil v času vlad LDS. Ko je prišla na oblast desnica, so nalepke ukinili brez posebne škode za voznike ali delovanje države.

Državo je Rotar zaradi prekinjene pogodbe tožil in tudi dobil odškodnino, a le manjši del tistega, kar je zahteval. Njegovo podjetje pa je po izgubi poslov z državo končalo v stečaju.

Kako je bilo s posli z državo, kažeta dve preglednica iz Erarja KPK:

 

Več:

Po poškodbi v zaporu v Zadru umrl Robert Rotar (Zadarski list)

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu