Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po poškodbi v zaporu v Zadru umrl Robert Rotar (Zadarski list)

(Last Updated On: 06/08/2017)
image_pdfimage_print

Po poročanju Zadarskega lista je na poti iz zapora v bolnišnico včeraj umrl Robert Rotar, ki je v Sloveniji obogatel s tiskanjem avtomobilskih nalepk, osebnih izkaznic in podobnih dokumentov za državo. Če bi se zgodilo v Sloveniji, ne bi izvedeli, ker tu država prikriva imena in priimke umrlih in informacije javnosti niso takoj dostopne.

Hrvaška je, ko gre za pravice javnosti do obveščenosti, nekoliko naprednejša država.

Posel, ki je bil koristen le zanj

Posel z avtomobilskimi nalepkami, ki za voznike niso imele posebne funkcije, so bile pa zanj izjemno donosne, je Rotar dobil v času vlad LDS.

Ko je prišla na oblast desnica, so nadležne nalepke za avtomobile brez posebne škode ukinili. No, škoda je bila: za Rotarja.

Državo je Rotar zaradi prekinjene pogodbe tožil in tudi dobil odškodnino.

Rotar je bil na Hrvaškem priprt zaradi suma ponarejanje denarja. Ob poskusu dražbe luksuzne vile, iz katere je bil deložiran, so našli nenavadne tiskarske stroje in še vse mogoče.

Na Hrvaškem so včeraj mediji poročali, da je 47 letni Rotar, ki je imel težave z zdravjem, v soboto v zaporu omedlel in se, ko je padel, udaril v glavo, umrl pa naj bi na poti iz preiskovalnega zapora v bolnišnico. Po padcu je menda tudi močno krvavel.

Povezava na članke v tisku sosednje države

http://www.zadarskilist.hr/clanci/05082017/u-zatvorskoj-%C4%87eliji-u-zadru-preminuo-robert-rotar

Ali pa:

Preminuo Slovenac osumnjičen za krivotvorenje novca u Diklu

(Visited 34 times, 1 visits today)
3 komentarji

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: