Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po poškodbi v zaporu v Zadru umrl Robert Rotar (Zadarski list)

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th avgust 2017, 11:58 dop

Po poročanju Zadarskega lista je na poti iz zapora v bolnišnico včeraj umrl Robert Rotar, ki je v Sloveniji obogatel s tiskanjem avtomobilskih nalepk, osebnih izkaznic in podobnih dokumentov za državo. Če bi se zgodilo v Sloveniji, ne bi izvedeli, ker tu država prikriva imena in priimke umrlih in informacije javnosti niso takoj dostopne.

Hrvaška je, ko gre za pravice javnosti do obveščenosti, nekoliko naprednejša država.

Posel, ki je bil koristen le zanj

[wp_ad_camp_2]

Posel z avtomobilskimi nalepkami, ki za voznike niso imele posebne funkcije, so bile pa zanj izjemno donosne, je Rotar dobil v času vlad LDS.

Ko je prišla na oblast desnica, so nadležne nalepke za avtomobile brez posebne škode ukinili. No, škoda je bila: za Rotarja.

Državo je Rotar zaradi prekinjene pogodbe tožil in tudi dobil odškodnino.

Rotar je bil na Hrvaškem priprt zaradi suma ponarejanje denarja. Ob poskusu dražbe luksuzne vile, iz katere je bil deložiran, so našli nenavadne tiskarske stroje in še vse mogoče.

Na Hrvaškem so včeraj mediji poročali, da je 47 letni Rotar, ki je imel težave z zdravjem, v soboto v zaporu omedlel in se, ko je padel, udaril v glavo, umrl pa naj bi na poti iz preiskovalnega zapora v bolnišnico. Po padcu je menda tudi močno krvavel.

[wp_ad_camp_3]

Povezava na članke v tisku sosednje države

http://www.zadarskilist.hr/clanci/05082017/u-zatvorskoj-%C4%87eliji-u-zadru-preminuo-robert-rotar

Ali pa:

Preminuo Slovenac osumnjičen za krivotvorenje novca u Diklu

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu