Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po slabosti v petek je Rotarju v soboto zastalo srce

(Last Updated On: 09/08/2017)
image_pdfimage_print

Robert Rotar je umrl zaradi zastoja srca. To je pokazala obdukcija, ki so jo naredili v Šibeniku, da bi ugotovili razlog smrti slovenskega podjetnika, ki je predvčerajšnjim nenadoma omedlel v priporu v Zadru. Rezultate obdukcije so, kot poroča Večernji list, objavili med obiskom pravosodnega ministra  Dražena Bošnjakovića v zaporih v Zadru.

Več je dostopno na: https://www.vecernji.hr/vijesti/robert-rotar-zatvorenik-u-zadru-umro-zbog-zatajenja-srca-1187226

Rekonstrukcija dogajanja

Na pravosodnem ministrstvu so že prej novinarjem pojasnili nekaj okoliščin. Na ministrstvu identitete umrlega pri tem niso razkrivali.

Rotar je po teh informacijah omedlel v soboto ob 10:10, pri padcu se je poškodoval, udaril je ob mizo, nujna medicinska pomoč je prispela ob 10:21, ob 11:05 pa je v bolnišnici Zadar umrl.

Zaradi bolečin v prsih in glavobola so za Rotarja nujno medicinsko pomoč klicali že dan prej, v petek med 23:20 in 23:40. A so zdravniki po pregledu ocenili, da ni nujna takojšnja intervencija.

Padec, krvavitev in smrt

Po poročanju hrvaškega tiska so mu v priporu v soboto priskočili na pomoč drugi tam zaprti in pozneje tudi pazniki. Ustavili so krvavitev.  Prišel je k zavesti. A je umrl pozneje, ko so ga že odpeljali v bolnišnico.

Rotar je bil na Hrvaškem priprt zaradi suma ponarejanje denarja. Ob poskusu dražbe luksuzne vile, iz katere je bil pred tem deložiran, so našli nenavadne tiskarske stroje in še vse mogoče.

Velik podjetnik z državo

V Sloveniji je v preteklosti  Rotar obogatel s tiskanjem avtomobilskih nalepk, osebnih izkaznic in podobnih dokumentov za državo. Posle, denimo z avtomobilskimi nalepkami, ki za voznike niso imele posebne funkcije, so bile pa zanj izjemno donosne, je dobil v času vlad LDS. Ko je prišla na oblast desnica, so nalepke ukinili brez posebne škode za voznike ali delovanje države.

Državo je Rotar zaradi prekinjene pogodbe tožil in tudi dobil odškodnino, a le manjši del tistega, kar je zahteval. Njegovo podjetje pa je po izgubi poslov z državo končalo v stečaju.

Kako je bilo s posli z državo, kažeta dve preglednica iz Erarja KPK:

 

Več:

Po poškodbi v zaporu v Zadru umrl Robert Rotar (Zadarski list)

(Visited 61 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: