Spletni časopis

Po poškodbi v zaporu v Zadru umrl Robert Rotar (Zadarski list)

(Last Updated On: 06/08/2017)

Po poročanju Zadarskega lista je na poti iz zapora v bolnišnico včeraj umrl Robert Rotar, ki je v Sloveniji obogatel s tiskanjem avtomobilskih nalepk, osebnih izkaznic in podobnih dokumentov za državo. Če bi se zgodilo v Sloveniji, ne bi izvedeli, ker tu država prikriva imena in priimke umrlih in informacije javnosti niso takoj dostopne.

Hrvaška je, ko gre za pravice javnosti do obveščenosti, nekoliko naprednejša država.

Posel, ki je bil koristen le zanj

[wp_ad_camp_2]

Posel z avtomobilskimi nalepkami, ki za voznike niso imele posebne funkcije, so bile pa zanj izjemno donosne, je Rotar dobil v času vlad LDS.

Ko je prišla na oblast desnica, so nadležne nalepke za avtomobile brez posebne škode ukinili. No, škoda je bila: za Rotarja.

Državo je Rotar zaradi prekinjene pogodbe tožil in tudi dobil odškodnino.

Rotar je bil na Hrvaškem priprt zaradi suma ponarejanje denarja. Ob poskusu dražbe luksuzne vile, iz katere je bil deložiran, so našli nenavadne tiskarske stroje in še vse mogoče.

Na Hrvaškem so včeraj mediji poročali, da je 47 letni Rotar, ki je imel težave z zdravjem, v soboto v zaporu omedlel in se, ko je padel, udaril v glavo, umrl pa naj bi na poti iz preiskovalnega zapora v bolnišnico. Po padcu je menda tudi močno krvavel.

[wp_ad_camp_3]

Povezava na članke v tisku sosednje države

http://www.zadarskilist.hr/clanci/05082017/u-zatvorskoj-%C4%87eliji-u-zadru-preminuo-robert-rotar

Ali pa:

Preminuo Slovenac osumnjičen za krivotvorenje novca u Diklu

Exit mobile version