Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

2. tir: Desus Cerarju očita nespoštljivost in dvoličnost

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th maj 2017, 04:04 pop

V poslanski skupini DeSUS „smo zelo (neprijetno) presenečeni nad izjavo predsednika vlade Mira Cerarja“, ki je na novinarsko vprašanje o politični, kazenski in pravni odgovornosti za projekt 2. tir pokazal na državni zbor in vse poslance, ki so podprli omenjeni zakon.

„Prelaganje odgovornosti na poslance se nam zdi nespoštljivo, kaže pa tudi na dvoličen odnos do zakonodajne veje oblasti,“ so zapisali iz poslanske skupine Desus, ki jo vodi Franc Jurša.

Spodrsljaj jemljemo kot lapsus, a…

Na posnetku poslanci Desus Foto: DZ/Barbara Žejavac

Iz druge največje vladne stranke, ki združuje enajst poslancev, brez katerih vlada nima večine, so opozorili, da so zakon res podprli, a so v postopku opozarjali tudi, da mora vsebovati vse potrebne varovalke, ki bodo omogočale transparentno in tehnično smotrno izvedbo projekta.

„Ker podpiramo izgradnjo 2. tira Divača –  Koper in ker se zavedamo odgovornosti do države, smo zakon kljub pomislekom večinsko podprli, ne pristajamo pa na politično, kazensko in pravno odgovornost za sam projekt,“ so sporočili iz Desusa.

Zapisali so še, da bodo „ta spodrsljaj predsednika vlade vzeli kot lapsus, v koliko pa bi se tovrstna praksa nadaljevala, bomo v bodoče dobro premislili, ko nam bo taisti predsednik vlade v proceduro poslal še kakšnega od hitro pripravljenih oziroma neusklajenih zakonov.“

Predsednik vlade bo Desusu danes težko takoj odgovoril, je namreč na posebnem zasedanju voditeljev Nata v Bruslju, na katerem govorijo tudi krepitvi transatlantskih odnosov, vlogi Nata v boju proti terorizmu in obrambnih izdatkih članic Nata.

Premeir je od tam poslal sporočilo:


Ta teden je premier Miro Cerar presenetil z oceno, da bo kilometer drugega tira stal 27 milijonov evrov ali, ker gre za 27 kilometrov, vse skupaj okoli 730 milijonov evrov.

Ocena finančnih posledic, ki jih je vlada zapisala k zakonu, premierovih besed ne potrjuje.  Ta ocena je, zapisana je sicer zapleteno, da gre za milijardo:

Več o stališčih predsednika Desus Karla Erjavca:

Za Erjavca referendum o drugem tiru dopusten, SDS zbira podpise

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (7)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu