Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Za Erjavca referendum o drugem tiru dopusten, SDS zbira podpise

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 16th maj 2017, 09:10 pop

„Referendum je dopusten, gre za pomembno investicijo. To je pač demokratičen instrument,“ je po seji seja sveta stranke DeSUS zunanji minister Karl Erjavec danes povedal, da ne bo za prepoved zbiranja podpisov za referendum o drugem tiru ali za prepoved referenduma, če bo 40.000 podpisov zbranih.

“Vlada in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič bosta moral prepričati javnost,” je dodal zunanji minister.

Da bodo pomagali zbrati 40.000 podpisov, pa so napvoedali iz SDS.

Ne sme biti novi TEŠ6

Referendumsko pobudo za zbiranje 40.000 podpisov je včeraj državnemu zboru predal Vili Kovačič. Ali je vložena pravilno predsednik državnega zbora Milan Brglez še presoja. Je pa zelo verjetno, da bo Kovačiču Brglez moral določiti 35 dnevni rok za zbiranje podpisov.

Erjavec je povedal, da Desus podpira gradnjo drugega tira med Divačo in Koprom, a projekt mora biti transparenten, racionalen in cena mora biti ustrezna. „Ne želimo Teš6,“ je Erjavec posvaril, da stroški ne smejo spet seči v nebo.

Celotna izjava o referendumu, ki se začne z odgovorom, da Erjavec pričakuje parlamentarne volitve maja ali junija prihodnje leto, je na posnetku:

Zunanji minister Karl Erjavec je pojasnil tudi, zakaj je primer Miro Cerar (SDS) za danes popoldan sklical sejo sveta za nacionalno varnost, na katero je Erjavec popoldan odhitel iz gostišča Livada:

Iz vlade so zvečer sporočili, da so bile tarče kibernetskega napada številna podjetja in ustanove v številnih državah, nekatera tudi v Sloveniji, a ta ni bila cilj in državni informacijski sistem ni bil prizadet. Ministrstvo za javno upravo redno nadgrajuje operacijske sisteme in drugo programsko opremo, so opozorili iz vlade, ki trdi, da  se zaveda pomembnosti kibernetske varnosti, zato je v letošnjem letu ustanovila nacionalni organ za kibernetsko varnost, ki koordinira vse pristojne organe za učinkovito obrambo pred tovrstnimi napadi.

SDS bo pomagala zbrati podpise

Pri zbiranju podpisov za referendum o drugem tiru bodo Kovačiču pomagali iz največje opozicijske stranke SDS, so iz te stranke napovedali popoldan. SDS je sodelovala že, ko je Kovačič zbiral 2.500 podpisov za začetek postopka.

Poslanec SDS Ljubo Žnidar je o referendumski pobudi Civilne iniciative “Davkoplačevalci se ne damo” danes povedal, da „v SDS podpirajo prenovo železniške infrastrukture, ne podpiramo pa načina, kako se je vlada Mira Cerarja lotila projekta II.tir.“ Pristop k tej investicije je nenavaden in unikum v Evropi, menijo v SDS. Žnidar je opozoril, da je vlada najprej ustanovila družbo 2TDK, ji na račun položila 200 milijonov evrov, potem pa predlagala zakon za vodenje investicije. »Če že, bi prej pričakovali obraten vrsten red – najprej sprejem zakona, kako naj se investicija vodi, šele nato ustanavljanje družbe.“

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu