Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Delo: Tinina zgodba novinarstva

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th maj 2017, 09:41 dop

Sporočilo, kam drvi zadnja leta časopis največjega formata, pa tudi tisk v celoti, je objavila novinarka Dela Tina Kristan.

Po tem sporočilu se zdi, da je bivša novinarka. Pravzaprav sploh ni bila čisto prava, ker je niso plačali, čeprav je pisala zgodbe, ki smo si jih zapomnili in so imele velik vpliv.

Takšnih novinarjev ni veliko.

Napisala je zgodbo o dodatkih profesorjev, ki so zatresli ves političen prostor, za katero je bil ob znanju nujen tudi profesionalen pogum.

Zgodba je razjezila vrsto pomembnih profesorjev, ker jim je udarila po denarnicah. Številne pa tudi po ugledu, ker so prejemali, kar ne bi smeli in ker so to dovolili.

Najbrž je, ko govorimo o slednjem, nekoliko prispevala celo k zamenjavi ministra za finance Dušana Mramorja.

Potem pa izvemo to:

Časopis  Delo, za katerega je zadnja leta pisala Tina, vodi urednik Gregor Knafelc, ki v življenju kot novinar ni napisal ničesar,  kar bi bilo vredno pozornosti.

[wp_ad_camp_1]

Na položaju kot vršilec dolžnosti urednika je Knafelc že več kot leto po načelu, da so znanje in kvalifikacije manj pomembna stvar, ker je takšna politika lastnika. Pravega urednika, ki ga časopis po zakonu mora imeti, niti ne iščejo.

Tina je posledica.

Posledica ignoriranja zakonov te države in kršenja strokovnih pravil.

O lastniku največjega časopisnega podjetja

Lastnika Dela je podjetje FMR iz Idrije. FMR sodi v sistem Kolektor. Poslujejo z velikimi dobički. Tudi iz Dela. Glavni nadzornik FMR je Stojan Petrič. Petrič je član programskega sveta Foruma 21, ki ga vodi Milan Kučan. Pomemben mož je.

Delo je kupil zelo poceni, ko ga je finančno izčrpal Boško Šrot.

Nekaj več o dogajanju po nakupu je dostopno na povezavi:

Priprave na volitve: Odpustili novinarja Vatovca
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu