Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nenavadno pozno udarjanje z repom Murgel

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th april 2017, 10:50 dop

Tožilstvo Janeza Janšo toži za odvzem premoženja nezakonitega izvora, so ta teden poročali mediji. To se je zgodilo nenavadno pozno.

Na dogajanje se je predsednik SDS Janša odzval na twiterju s sporočilom, da bi postopek po zakonu tožilci morali ustaviti že pred več kot dvema letoma:

 

Zgodbo, da je tožilstvo nekaj let po preiskavi sprožilo še sodni postopek, je časopis Delo objavil celo povsem na vrhu prve strani.

Dogajanje je zanimivo, ker bo čez mesec kongres SDS odločal, ali jih bo Janša vodil na parlamentarne volitve, ki bodo v letu dni.

Bolj jasna usmeritev časopisa

Delo ima dobro leto  novega lastnika, ki je politično še bolj jasno opredeljen kot so bili lastniki v preteklosti: Kolektor Stojana Petriča. Petrič je član vodstva Foruma 21 nekdanjega predsednika države Milana Kučana.

Ta teden je časopis objavil serijo podobno usmerjenih zgodb.

Podobna je bila opisana na povezavi:

V času kampanje pred prejšnjimi volitvami je bil Janša zaprt, kar je vplivalo na rezultat in vladanje državi zadnja leta.

Sodbo proti Janši in kazen je po volitvah razveljavilo ustavno sodišče.

Zaprt je bil Janša tudi še v času socializma po aferi JBTZ. Tudi tista sodba je bila pozneje razveljavljena.

Stranki, ki jo vodi, vse javnomnenjske raziskave zadnje meseca kažejo kar veliko prednost pred drugimi.

Na Janšev odziv so iz tožilstva za medije odgovorili, da rokov za vložitev tožbe niso zamudili za dve leti.

Janša se je odzval z dodatnim sporočilo, v katerem vztraja pri očitkih.


Mnenja o tem, kdo ima prav, so bila na spletu, tudi med nekdanjimi poslanci, ki se spoznajo na zakone,  različna. Nekdanji poslanec DL Marko Pavlišič  je ocenil:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu