Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pogorelec bi že spet odstavil Janšo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th april 2018, 08:51 dop

Veliko polemik je na spletnih omrežjih sprožil še eden v seriji intervjujev, v katerih Janez Pogorelec, ki je politik NSi, ponavlja svoje ocene, da bi se predsednik SDS Janez Janša moral umakniti, da bi desnica zmagala na parlamentarnih volitvah poslancev, NSi pa dosegla boljši rezultat.

Da bi NSi, če se Janša umakne z vrha SDS, dosegla boljši rezultat, je verjetno.  Da bi to zagotovilo zmago desnici, pa ni nujno.

Ena od polemik na tw je bila danes denimo takšna:


V polemike se je vključil celo nekdanji politik SLS, ki je nedavno ustanovil novo stranko Gibanje za otroke in družino, Aleš Primc:

Intervju s Pogorelcem z naslovom “Nahrbtnik Janeza Janše je pretežak za desnico”, je objavil časopis Delo.

Najprej Dnevnik, čez slabo leto še Delo

Podoben, a obsežnejši intervju, v katerem je razkril enake poglede, da je za zmago desnice nujen umik Janše, je imel Pogorelec tudi že pred letom v časopisu Dnevnik.

Takrat je denimo dejal: »V demokracijah politik odide, da gre opcija lahko naprej. Četudi bi se vsi na desni postavili za gospoda Janšo, kot si želi, to desnice po mojem mnenju ne bi več pripeljalo na oblast. Niti tega cilja ne bo doseglo ustanavljanje satelitskih strank. Preprosto – take so zakonitosti demokracije. Tudi zato je NSi morala iti svojo pot, saj velik del volilcev, ki bi volil nas, ne želi, da bi njegove glasove odnesli h gospodu Janši, in nam jih v ta namen preprosto ni več pripravljen dati.«

Tudi takrat je s tem sprožil številne polemike.

Vmes Pogorelec razprave in polemike s predlogi, da bi se šef SDS moral umakniti, redno sproža tudi na spletnih omrežjih.

Zdi se, da je njegovo ravnanje vsaj deloma usklajeno tudi s stranko NSi, ki s SDS zadnje leto ni v najboljših odnosih.

Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Pogorelec je zaposlen v vladni službi za zakonodajo.

V  preteklosti je tudi vodil to službo, ki skrbi tudi za pravno korektnost zakonov, ki jih vlada predlaga poslancem.

Šef je bil v mandatu 2004 – 2008, ko je NSi še vodil Andrej Bajuk, premier pa je bil Janez Janša.

Kdo vse bo prihodnja leta vodil SDS, ki je finančno in organizacijsko daleč največja opozicijska stranka, bo 20 maja odločal kongres te stranke.

Za predsednika stranke je doslej predlagan le en kandidat: Janez Janša. Kandidacijski postopki pa še niso končani.

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (10)

Disqus Comments (11)

https-spletnicasopis-eu