Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cerar in MNZ: Oster nadzor meje s Hrvaško začasno opuščen

(Last Updated On: 09/04/2017)

»Poskušali bomo zmanjšati čakalne dobe na mejnih prehodih. To pomeni, da policija po potrebi in upoštevajoč načelo sorazmernosti začasno opušča sistematični nadzor pri potnikih, ki predstavljajo manjše varnostno tveganje. Ukrepi se bodo izvajali do normalizacije razmer.«

To so danes sporočili iz notranjega ministrstva po ostrih javnih kritikah zaradi dolgih kolon na mejnih prehodih s Hrvaško.

Da je dogajanje na mejah nesprejemljivo, se je odzval tudi premier Miro Cerar (SMC) s sporočilom:

Vroče v medijih in na spletu

Potniki so morali več ur čakati pred mejnimi prehodi, ker je bil zadnje dni uveden bolj sistematičen nadzor, kdo vse prehaja schengensko mejo. Zaostritev nadzora je posledica spremembe evropske politike po migrantski krizi.

Iz MNZ so sporočili, da bo v začetku naslednjega tedna delovni sestanek z evropskim komisarjem za migracije, notranje zadeve in državljanstvo Dimitrisom Avramopoulusom o  sistematičnem nadzoru na zunanjih schengenskih mejah.

V medijih in na spletnih omrežjih je bilo zadnje dni pestro. Nekaj primerov s tw:

Slovenski predstavniki nameravajo na pogovoru z evropskim komisarjem predstaviti celovito informacijo o stanju in ponoviti predloge, ki so jih  zagovarjali že v pripravi in v času sprejemanja uredbe o zaostritvi nadzora.

Ministrstvo namerava ostati v tesnih stikih s predstavniki Evropske komisije, komisarjem in s predstavniki Hrvaške na operativni in politični ravni, so še sporočili iz MNZ.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 131 times, 1 visits today)

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu