Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Februarja spet rekordno število migrantov, referendum bo zavrnjen

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd marec 2024, 10:46 dop

Februarja so policisti po nezakonitem vstopu v državo popisali skoraj tri tisoč migrantov, kar je daleč največ zadnja štiri leta. Rekord je bil dosežen tudi januarja, ko je bilo število s 3430 še višje. To kaže poročilo, ki ga je za februar objavila policija v tednu, ko je opozicijska SDS predlagala posvetovalni referendum o gradnji novih azilnih domov in njihovih izpostav po državi, ki so posledica politike odprtih vrat in podiranja ograj, ki jo je vladna koalicija Svobode, SD in Levice razglasila po prevzemu oblast. S tem so vladajoči razveselili tihotapce migrantov in zmanjšali težave v BiH, kjer so prej bila večja zbirališča migrantov na poti v države Zahodne Evrope.

Posvetovalni referendum, ki ga bo vladna koalicija skoraj zanesljivo zavrnila, SDS predlaga tudi zaradi ogorčenja županov in prebivalcev na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi, kamor namerava vlada preseliti del migrantov, ki so zdaj večinoma v Ljubljani, kjer se je zaradi tega povečala stopnja kriminala in je to sprožilo tudi že precej negodovanja meščanov prestolnice. Lokalnih oblasti in občanov na severovzhodu države vlada o svojih načrtih, da bi del migrantov selila na obrobje države, ni nič obveščala. Kako uspešna je bila zadnji dve leti vlada Roberta Goloba s politiko odprtih vrat za tiste, ki v državo prihajajo mimo zakonov in mednarodnih dogovorov, kaže grafika o letnih številkah:

Celotno poročilo policije je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu