Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Rezilna ograja na meji s Hrvaško deluje

(Last Updated On: 05/03/2017)
image_pdfimage_print

Policisti so našli tri mladoletne migrante iz Afganistana in Pakistana na Gruškovju v prikolici turškega tovornjaka, še več kot 30 migrantov pa so ta teden odkrili na tovornem vlaku v Sežani. Med njimi je bilo več otrok.

Poskusov nezakonitih prehodov izven mejnih prehodov pa je bilo po informacijah notranjega ministrstva v začetku leta  manj kot lani.

Januarju letos je policija obravnavala 78 takšnih nezakonitih vstopov v državo iz Hrvaško. V Slovenijo je, kjer ni prehodov, prišlo 18 državljanov Afganistana, 15 Albanije, dvanajst iz Kosova…

Največ ilegalnih migrantov, 39, je mejo nezakonito prestopilo na območju policijske uprave Koper (39).

Migranti prihajajo tudi iz Italije, Avstrije…

V januarju so policisti odkrili 48 nedovoljenih prihodov v državo iz Italije, devet iz Avstrije in enega iz Madžarske. Iz Italije je čez mejo prišlo deset Albancev, sedem državljanov Kitajske, šest BiH, šest Pakistana…

Ograje, ki so postavljene na meji s Hrvaško so, po oceni notranjega ministrstva, učinkovite in se jih je splačalo postaviti: ilegalnih prehodov državne meje je manj, policija pa dogajanje lažje nadzoruje.

V posameznih primerih so policisti ugotovili, da so ilegalci zaradi postavljenih ograj dalj časa potovali po ozemlju Hrvaške, dokler niso našli primernega mesta, kjer ograje ni bilo, da so prišli čez.

Ograj ne preplezajo kar tako

Državni sekretar Andrej Špenga, drugi iz desne, je ocenil, da ograje delujejo in olajšajo nadzor meje policiji »Čez začasne ovire več ne prehajajo. Hodijo ob njih. Ne morejo jih preplezati,« je dejal Špenga.

Da ograje, kjer so postavljene, delujejo in tam nelegalnih prehodov meje praktično ni več,  je ta teden poslancem povedal tudi državni sekretar notranjega ministrstva Andrej Špenga.

Povzel je še, da država migrante, ki nezakonito prihajajo iz Hrvaške, za zdaj uspešno vrača sosedi.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: