Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Rezilna ograja na meji s Hrvaško deluje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th marec 2017, 07:24 dop

Policisti so našli tri mladoletne migrante iz Afganistana in Pakistana na Gruškovju v prikolici turškega tovornjaka, še več kot 30 migrantov pa so ta teden odkrili na tovornem vlaku v Sežani. Med njimi je bilo več otrok.

Poskusov nezakonitih prehodov izven mejnih prehodov pa je bilo po informacijah notranjega ministrstva v začetku leta  manj kot lani.

Januarju letos je policija obravnavala 78 takšnih nezakonitih vstopov v državo iz Hrvaško. V Slovenijo je, kjer ni prehodov, prišlo 18 državljanov Afganistana, 15 Albanije, dvanajst iz Kosova…

Največ ilegalnih migrantov, 39, je mejo nezakonito prestopilo na območju policijske uprave Koper (39).

Migranti prihajajo tudi iz Italije, Avstrije…

V januarju so policisti odkrili 48 nedovoljenih prihodov v državo iz Italije, devet iz Avstrije in enega iz Madžarske. Iz Italije je čez mejo prišlo deset Albancev, sedem državljanov Kitajske, šest BiH, šest Pakistana…

Ograje, ki so postavljene na meji s Hrvaško so, po oceni notranjega ministrstva, učinkovite in se jih je splačalo postaviti: ilegalnih prehodov državne meje je manj, policija pa dogajanje lažje nadzoruje.

V posameznih primerih so policisti ugotovili, da so ilegalci zaradi postavljenih ograj dalj časa potovali po ozemlju Hrvaške, dokler niso našli primernega mesta, kjer ograje ni bilo, da so prišli čez.

Ograj ne preplezajo kar tako

Državni sekretar Andrej Špenga, drugi iz desne, je ocenil, da ograje delujejo in olajšajo nadzor meje policiji »Čez začasne ovire več ne prehajajo. Hodijo ob njih. Ne morejo jih preplezati,« je dejal Špenga.

Da ograje, kjer so postavljene, delujejo in tam nelegalnih prehodov meje praktično ni več,  je ta teden poslancem povedal tudi državni sekretar notranjega ministrstva Andrej Špenga.

Povzel je še, da država migrante, ki nezakonito prihajajo iz Hrvaške, za zdaj uspešno vrača sosedi.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu