Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Srba v Laguni z ducatom migrantov v policijo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 06:57 pop

Po trčenju bežeče Lagune s policijskim vozilom in ograjo ob avtocesti, so policisti v avtomobilu našli kar deset državljanov Pakistana in še dva Indijca, ki so vsi nezakonito vstopili v državo iz Hrvaške.

Vozila sta jih dva Srba.

Laguno so policisti ob 2.30 zjutraj najprej poskušali ustaviti med Ljutomerom in Noršinci, a znakov policije voznik ni upošteval. 29 letni voznik in 40 letni sopotnik, oba državljana Srbije, ki sta bežala in na koncu končala ob cesti, sta v priporu in ju lahko zaradi švercanja migrantov in ogrožanja njihovih življenj doleti do osem let zaporne kazni in denarna kazen.

Voznik je po trčenju v policijsko vozilo in ograjo poskušal tudi zbežati, a so ga hitro ujeli, zaradi več prometnih prekrškov je dobil tudi “plačilni nalog”.

Na drugem koncu države so policisti uprave Koper v zadnjih 24 urah “obravnavali” 20 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo iz Hrvaške. Eden teh migrantov je zahtev azil, preostale vračajo na Hrvaško.

Po državljanstvih so podatki iz uprave Koper takšni:

Bangladeš 9
Pakistan 5
Afganistan 5
Kosovo 1

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu