Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Piloti vojaških helikopterjev »na tleh«

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd marec 2017, 12:56 pop

Piloti helikopterjev imajo trenutno prepoved letenja, ker januarja niso bili na usposabljanjih na simulatorju.  Sklenitev pogodbe za usposabljanje ministrstvo za obrambo načrtuje za marec.

Tako je ministrica za obrambo Andreja Katič (SD) odgovorila poslancu Mihi Kordišu (ZL), ali zaradi varčevanja zanemarja usposabljanja pilotov helikopterjev.

Poslanec se je skliceval na novico sindikata pilotov, da vojska opušča nujna usposabljanja pilotov in članov posadk helikopterjev.

Prepoved “operativnih nalog”

Iz ministrstva so mu odgovorili, da morajo posadke vsaj enkrat letno opraviti usposabljanja na simulatorjih. V lanskem letu so jih izvedli v običajnem obsegu. Ker je zmanjkalo denarja so s prerazporeditvami med proračunskimi postavkami za vaje pilotov lani zagotovili dodatnih 152.000 evrov.

Še bolj se pa je zapletlo letos, ko bi se moral del posadk usposabljati že januarja. Tudi letos so denar, ki ga je bilo v proračunu premalo, poiskali s prerazporeditvami, a ker postopek javnega naročanja še poteka, so zamudili januarska usposabljanja, zaradi česar del pilotov trenutno ne sme leteti. Zapisali so:

 

Koliko pilotov ne sme leteti, v odgovoru Kordišu iz ministrstva niso zapisali. Takoj po sklenitvi pogodbe, kar se bo verjetno zgodilo v marcu, bodo ti piloti odšli na usposabljanja in lahko spet poleteli, so še zapisali iz obrambnega ministrstva.

 

 

Finančno težo usposabljanj pilotov in težave, ki jih imajo, pa so ponazorili s tabelo:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu