Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Za LMŠ po pošti iz Slovenije nizek delež

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:19 pop

Državna volilna komisija je k rezultatu volitev prištela še 773 veljavnih glasov, ki so prišli po pošti iz Slovenije. Prihodnji teden pa bo prištela še zadnje glasove po pošti iz tujine in ambasad. Ker je po pošti v Sloveniji glasovalo le malo volivcev, sprememb v skupnem seštevku ti glasovi niso povzročili. Se pa razmerja moči po pošti razlikujejo od siceršnjega rezultata. Drugačen je že vrstno red, ko si na vrhu sledijo liste SDS+SLS Milana Zvera, SD Tanje Fajon, NSi Ljudmile Novak, DeSUS Igorja Šoltesa, LMŠ Irene Joveve. Rezultati za vse stranke po pošti so bili takšni:

Krepko večji delež glasov kot sicer na volitvah je po pošti zbral DeSUS Igorja Šoltesa, manj pa LMŠ Irene Joveve. Precej katastrofalno nizko je, kot na državni ravni, tudi po pošti stranka SMC Mira Cerarja, ki pa je vsaj po pošti prehitela SAB Alenke Bratušek. Na delitev sedežev posameznikom prednostni glasovi po pošti niso vplivali. Rezultat s prištetimi glasovi po pošti iz Slovenije za celotno državo je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu