Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vlada miri Črnomelj: Ne begunski, le sprejemni centri bodo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th marec 2017, 12:21 dop

Po lanskem vrenju v Občini Črnomelj zaradi domnevnega nastajanja begunskega centra, ki ga je civilna iniciativa poskušala onemogočiti celo z referendumom, je že lani ministrstvo za javno upravo občini zagotovilo, da pri  migracijah nima pristojnosti.

Iz vlade zdaj zaradi dodatnih vprašanj iz občine pripravljajo še dodatna pojasnila. A z zelo podobno vsebino: da kakšen lokalni referendum ni smiseln, ker je reševanje begunske problematike stvar države in ne občine, pa tudi begunskega centra tam – kot zagotavljajo – ne načrtujejo.

Ilegalce policija sproti obravnava

Vlada namerava po gradivu, ki je pripravljeno za ministre, občini, ki jo vodi županja Mojca Čemas Stjepanovič, pojasniti, da v Beli Krajini trenutno praktično ni ilegalnih prehodov.

Vse morebitne poskuse ilegalnega prehajanja meje policija sproti obravnava na policijskih postajah, kar je redno delo policije in ne more biti predmet pogajanja z lokalno skupnostjo.

Ministrstvo za notranje zadeve ni nikoli razmišljalo o vzpostavitvi namestitvenih centrov na območju Bele Krajine, saj za to niti ni pogojev, namerava občini zagotoviti vlada.

Ob morebitnem povečanem migrantskem pritisku, ko bo tujcev preveč za obravnavo na policijskih postajah,  bo notranje ministrstvo vzpostavil sprejemno-registracijske centre, ki bodo objekti policije, v katerih se bodo tujci zadrževali le za čas registracije, napovedujejo iz vlade.

Mojca Čemas Stjepanovič je bila za županjo pred dvema letoma izvoljena kot skupna kandidatka Desusa in SD. V prvem krogu je s 50,2 odstotka je premagala Andreja Fabjana iz SLS, ki je zbral 40.3 odstotka, in Jožeta Veseliča iz SDS s 9,5 odstotki glasov volivcev.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu