Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Francoski teroristi na našem vlaku

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th marec 2017, 12:22 dop

Slovenska policija je lani prijela tri posameznike, ki so jih v Franciji iskali zaradi terorizma.

Odkrili so jih na potniškem vlaku, ki vozi me Celjem in Rogatcem, pri sebi niso imeli dokumentov.

Zakaj o tem doslej niso obvestili javnosti, ni čisto jasno.

Zdi se, da so tujci potovali proti Siriji, da bi se tam pridružili skrajnim skupinam. O prijetju, ki se je zgodilo lani, so v zadnjih dneh novinarska poročila objavili tuji mediji, ki trdijo, da so bili v Sloveniji prijeti na poti iz Francije v Sirijo.  Informacije o prijetju je policija potrdila.

Trdili so, so sporočili iz policije,  da so državljani Francije, pri ugotavljanju istovetnosti pa se je pokazalo, da navajajo lažne podatke.

Njihove izjave o namenu potovanja pa so si tudi nasprotovale. V državo bi naj, kot so trdili, prišli iz Italije.

Iz policije smo izvedeli: »Z usklajenim sodelovanjem med slovensko policijo in francoskimi varnostnimi organi je bila potrjena identiteta vseh treh oseb v postopku, pri čemer je bilo ugotovljeno, da so bile vse tri osebe v Franciji že obravnavane za kazniva dejanja s področja terorizma. V nadaljevanju so francoski pravosodni organi za vse tri osebe posredovali Evropske naloge za prijetje in predajo. Po opravljenih zaslišanjih na okrajnem sodišču Koper, je preiskovalni sodnik zoper vse tri odredil pripor ter sklep o predaji Republiki Franciji. Osebe so bile v nadaljevanju predane francoskim varnostnim organom konec lanskega novembra.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu