Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Domnevna reforma: Kdo dobi več zdravja

(Last Updated On: 22/02/2017)

Ljubljana – Razpravo o zdravstveni reformi ministrice Milojke Kolar Celarc (SMC) od predsednika odbora za zdravje Tomaža Gantarja (Desus) zahteva največja opozicijska stranka SDS. Gantar bo razpravo, kakšni so načrti ministrice v letu pred volitvami, moral organizirati.

SDS v zahtevi opozarja, da ministrica za zdravje, ko je januarja predstavila izhodišča za zdravstveno reformo, ni predstavila razreza finančnih izračunov, reforme pa tudi ni uskladila s koalicijo.

»Ministrica je sicer napovedala, da naj bi po njenem predlogu 80 odstotkov zavezancev, slovenskih državljanov, za zdravstveno zavarovanje plačevalo manj, vendar pa je zamolčala, da se bo za isto storitev po njenem predlogu pravzaprav plačalo več,« so zapisali v predlogu za razpravo in dodali še: »Poslanec DeSUS in nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar je javno povedal, da je ministričin »zakon katastrofa. Je nedodelan, nedomišljen in škodljiv. Z njim ne bodo nič pridobili ne bolniki ne zdravstveni sistem, nihče ne bo prišel do boljšega zdravja. Najbolj pa skrbi, da zakon na čuden način uvaja standard in nadstandard.«

Glede na omenjene izjave in glede na vse, kar o tem zakonu doslej vemo, je jasno le to, da želi ministrica ponovno deliti državljane na prvorazredne in drugorazredne,« so še zapisali iz SDS v zahtevi za razpravo odbora.

Del zahteve SDS za razpravo o zdravstveni reformi
Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 45 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu