Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Domnevna reforma: Kdo dobi več zdravja

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd februar 2017, 10:28 pop

Ljubljana – Razpravo o zdravstveni reformi ministrice Milojke Kolar Celarc (SMC) od predsednika odbora za zdravje Tomaža Gantarja (Desus) zahteva največja opozicijska stranka SDS. Gantar bo razpravo, kakšni so načrti ministrice v letu pred volitvami, moral organizirati.

SDS v zahtevi opozarja, da ministrica za zdravje, ko je januarja predstavila izhodišča za zdravstveno reformo, ni predstavila razreza finančnih izračunov, reforme pa tudi ni uskladila s koalicijo.

»Ministrica je sicer napovedala, da naj bi po njenem predlogu 80 odstotkov zavezancev, slovenskih državljanov, za zdravstveno zavarovanje plačevalo manj, vendar pa je zamolčala, da se bo za isto storitev po njenem predlogu pravzaprav plačalo več,« so zapisali v predlogu za razpravo in dodali še: »Poslanec DeSUS in nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar je javno povedal, da je ministričin »zakon katastrofa. Je nedodelan, nedomišljen in škodljiv. Z njim ne bodo nič pridobili ne bolniki ne zdravstveni sistem, nihče ne bo prišel do boljšega zdravja. Najbolj pa skrbi, da zakon na čuden način uvaja standard in nadstandard.«

Glede na omenjene izjave in glede na vse, kar o tem zakonu doslej vemo, je jasno le to, da želi ministrica ponovno deliti državljane na prvorazredne in drugorazredne,« so še zapisali iz SDS v zahtevi za razpravo odbora.

Del zahteve SDS za razpravo o zdravstveni reformi
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu