Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Andreja Katič: Falcona v Pariz plača vojska

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th februar 2017, 07:11 dop

Obrambna ministrica Andreja Katič (SD) je o potovanju premiera Mira Cerarja na rokometno tekmo s Hrvaško v Pariz poslancem v ponedeljek pojasnila:

»Od začetka rabe je bilo opravljenih skupnih 238 prevozov. V letu 2014 – 31, v letu 2015 – 64, v letu 2016 – 104 in v letu 2017 trenutno 18. Ministrstvo za obrambo razpolaga z podatki o vseh osebah, ki so bile pripeljane, vendar lahko vam to posredujemo pisno.  Kar se tiče naročnika prevoza: naročnik je bil kabinet predsednika Vlade, ministrstvo za obrambo je izvajalec prevoza in poleg teh treh članov posadke je bilo na letalu 10 potnikov, in sicer predsednik Vlade, ministrica za izobraževanje, trije so potniki iz kabineta predsednika, en sopotnik je iz urada za komuniciranje, dva sopotnika iz ministrstva za izobraževanje in seveda tudi dva varnostnika. Letalo je letelo na relaciji Ljubljana-Pariz, Pariz-Ljubljana. V Franciji je pristalo na letališču Le Bourget. Stroški poleta dokončno še niso znani, ker še nismo prejeli vseh računov. Po sedaj znanih podatkih pa znašajo 6.588,19 evra, pri čemer so v to vključeni tudi stroški tričlanske posadke. Stroški bodo poravnani iz sredstev, ki so bila v letu 2017 posebej zagotovljena slovenski vojski za izvedbo 400 ur prevozov z letalom Falcon za potrebe državnih organov. Kar se tiče samega cenika letala Falcon je ta določen skladno s pravilnikom za izvrševanje proračuna, cena ene ure leta stane 4.221 evrov.”

Foto Državni zbor/Barbara Žejavac

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu