Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nogometna vlada

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th junij 2024, 08:04 dop

Ljudje v državi so bili ta teden besni, ker TVS, ki je trenutno brez šefa in večine članov uprave, ponuja le eno nogometno tekmo na dan. Denar potrebujejo za plače in si pestrega programa ne morejo privoščiti. Vrh vlade pa si je najpomembnejšo tekmo zanje, torej s Srbijo, šel osebno ogledat v München, kjer je bilo zaradi tega nenadoma veliko političnih srečanj med našimi državniki in tamkajšnjimi deželnimi veljaki Bavarske. Pa tudi sicer srečanj in proslavljanj.

Nemčija, München. Sprejem ob dnevu državnosti in uvrstitvi reprezentance na EURO 2024. Foto: Daniel Novakovič/STA za KPV

Nogometni turizem naše vlade je bil nadgradnja poti premiera Roberta Goloba in Tine Gaber teden prej v Dallas na finale ameriške košarke, zaradi te poti je Golob odpovedal udeležbo na mednarodni konferenci o Ukrajini v Švici, kamor je na vrat na nos morala predsednica Nataša Pirc Musar. Ki se je zdaj pojavila tudi v Münchnu. V Nemčijo je prišla tudi zunanja ministrica Tanja Fajon in novi šef SD Matjaž Han, ki vodi ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Nenadna zagnanost državnega vrha za šport je seveda odmevala v medijih in domači politiki.

Precej jeze je v parlamentu med poslanci Svobode sprožila Jelka Godec (SDS), ki je premieru dejala:  “Po tem, ko ste v prejšnjem tednu izpolnili svoje sanje, vsaj en del, in boste verjetno v naslednjem tednu še zasedeni s kakšnim izpolnjevanjem starih ali novih sanj, naj spomnim, da državljani tudi sanjajo vaše obljube in sanjajo izpolnitev vaših obljub, ki ste jih dali v teh dveh letih svojega mandata.”  Premieru je očitala, da ne živi v realnem svetu, ko leta v Dallas in križari. Natašo Avšič Bogovič (Svoboda) je ta kritika tako ujezila, da je dejala: “Na tako nespoštljiv način se ne pogovarja z nikomer, še posebej pa ne s predsednikom vlade.” Urška Klakočar Zupančič se je strinjala, da to ni bilo spoštljivo in dodala: “Na to spoštljivost pravzaprav opozarjam vse.”

A Godčevi ni povedala nič posebnega, premier se je na družabnih omrežjih sam pohvalil, da uresničuje svoje sanje v Dallasu in že prej objavil tudi posnetke s križarjenj s Tino Gaber. Pot v Dallas pa je bila seveda propagande narave. Vrhunski politiki se na športnih tekmovanjih in ob vrhunskih športnikih ne pojavljajo slučajno. Godčeva je razjezila politike Svobode, ker ni sodelovala v propagandni igri. Slabo je bilo pa še, da je Dončić tekmo izgubil. Za politike je boljše, če se prikažejo ob veličastnih zmagah in ne ob porazih. Pa, če je poraz po še tako veličastni igri.

Podobno se vse po načrtih našemu državnemu vrhu ni izšlo v Nemčiji, kjer so nam Srbi v zadnji minuti zabili gol in s tem že spet preprečili veličastno promocijo vlade, ki jo je ob Milanu Kučanu pomagal nastaviti tudi šef UEFE Aleksander Čeferin s svojim krožkom, v katerega sodita medijsko smetarski tajkun Martin Odlazek in nekdanji šef računskega sodišča Tomaž Vesel, ki je nekoč kot najvišji državni revizor veliko več zaslužil s popoldanskim delom za Fifo kot z delom za državo. Bil je doslej najbolj uspešna dvoživka v zgodovini državne politike, se zdi. Dvoživke so simbol sedanje vlade, tudi Robert Golob je dvoživka s Star Solarjem, ki ga je ustvaril ob vodenju državnega GEN-I. Na omrežju X pa je bila velik hit fotografija, kako se je z dvoživkami postavljala ministrica za zdravje. Menda, ker se ujemajo z njenim zelenim oblačilom.

Ministrice za zdravje vsaj na nogometu ni bilo opazit, je pa bil seveda Čeferin v Münchnu.

Med zanimivostmi obiska Nemčije je bilo še, da je premierom od tam objavil sliko, ko je z njim v družbi z Goranom Dragićem tudi njegov sin. Ko je na začetku mandata v medije scurljala podobna fotografija Goloba z otrokom, je bil cel kraval, Golob je v parlamentu pojasnjeval celo, da je zase ustanovil posebno službo za varovanje po nasvetu Miloša Milovića kot nekoč že Janez Drnovšek, ker je Bojan Požar objavili ta posnetek njegovih otrok na prvem obisku v Bruslju. Nič od tega kar je Golob govoril sicer ni bilo res. Drnovšek ni imel lastne varnostne službe v generalnem sekretariatu vlade, Golob pa je svojo posebno varnostno službo začel ustanavljati veliko pred prvim obiskom v Bruslju, kamor sta ga spremljala dva otroka, mladoletni sin in polnoletna hčer. Milović pa je bil na koncu še pravnomočno obsojen na zaporno kazen zaradi grehov iz daljne preteklosti, ko je delal še v odvetniški pisarni Čeferin in bi ga naj namočil Aleksander Čeferin.

Vatli zasebnosti so se od takrat močno spremenili. Še posebej s Tino Gaber, ki tokrat v Nemčijo ni potovala s premierom in z letalom. Je bila pa tam. Šla je z avtomobilom.

Pač sodi v to nogometno vlado.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu