Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Referendumi niso rešili državljanov Srbije in BiH, ki so gojili marihuano in kradli elektriko

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st junij 2024, 04:55 pop

Čeprav je večina volivcev na referendumu na predlog poslancev vladnih strank Svoboda, SD in Levica odločila, da mora biti v državi dovoljeno gojiti marihuano v industrijske namene, pa tudi za osebno zadevanje, policija proizvodnjo droge še preganja. Vladajoči namreč še niso spremenili zakonodaje. Tudi predlagali še niso nobene spremembe. Iz policije so danes sporočili, da so opravili hišne preiskave na območju Šentjerneja in Dolenjskih Toplic in v Šentjerneju zasegli 485 sadik in pripomočke za gojenje trem državljanom Srbije, ki so v najeti stanovanjski hiši kot člani hudodelske družbe sodelovali pri gojenju prepovedane droge in mimo uradnega števca elektro distributerja so tudi speljali električni vodnik, ki je napajal električne aparate, potrebne za gojenje in si tako račun za elektriko znižali za nekaj manj kot 25.000 evrov. Podobno so v hiši v Dolenjskih Toplicah med hišno preiskavo našli in zasegli 1001 sadiko konoplje, zasegli tehniko za gojenje 39 letnemu državljanu Srbije in Bosne in Hercegovine, ki je s sostorilci gojil prepovedano drogo in z namenom zagotavljanja električne energije za aparate speljal električni vodnik mimo uradnega števca in distributerja v enem letu oškodoval za več kot 33.500 evrov.

Foto: PU Novo mesto

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev sostorilcev kaznivih dejanj. Ta kazniva dejanja nameravajo vladajoči, vsaj, ko gre za gojenje trave, odpraviti. Osumljencem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Grozijo jim dolgoletne zaporne kazni za gojenje mamil, hudodelsko združevanje in krajo elektrike.

Foto: PU Novo mesto

Celotno obvestilo je takšno:

“Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na podlagi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, pridobili odredbe sodišča in 7. 6. opravili hišni preiskavi na območju Šentjerneja in Dolenjskih Toplic.

V Šentjerneju so v stanovanjski hiši našli in zasegli 485 sadik prepovedane konoplje in pripomočke za gojenje. V petih prostorih, prirejenih za gojenje konoplje, so zasegli tudi ventilatorje, črpalke, grelnike, luči, prezračevalne sisteme, gnojila in druge pripomočke. Med preiskavo so ugotovili, da so trije državljani Srbije, stari 37 let, 30 let in 33 let, v najeti stanovanjski hiši kot člani hudodelske družbe sodelovali pri gojenju prepovedane droge. Mimo uradnega števca elektro distributerja so speljali električni vodnik, ki je napajal električne aparate, potrebne za gojenje in na ta način v enem letu oškodovali elektro distributerja za nekaj manj kot 25.000 evrov.

V stanovanjski hiši v Dolenjskih Toplicah so med hišno preiskavo našli in zasegli 1001 sadiko konoplje. Tudi tukaj so v več prostorih, prirejenih za gojenje, našli in zasegli različna grelna telesa, luči, črpalke, prezračevalne sisteme, ventilatorje, gnojila in ostale pripomočke. Ugotovljeno je bilo, da je kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog osumljen 39-letni državljan Srbije in Bosne in Hercegovine, ki je s sostorilci gojil prepovedano drogo in z namenom zagotavljanja električne energije za aparate speljal električni vodnik mimo uradnega števca in distributerja v enem letu oškodoval za več kot 33.500 evrov. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev sostorilcev kaznivih dejanj.

Osumljencem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. 37-letnega in 39-letnega osumljenca so s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Za kazniva dejanja bodo ovadili tudi 30 letnika in 33-letnika.

Kazenski zakonik določa, da kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje ali dajanja v promet kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let. Če je dejanje storjeno v hudodelski združbi za izvedbo takih dejanj, ali če je storilec tega dejanja organiziral mrežo prekupčevalcev ali posrednikov, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let. Za kaznivo dejanje tatvine je predvidena kazen zapora do treh let. Kdor vzame komu tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, se kaznuje z zaporom do treh let.”

Foto: PU Novo mesto
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu