Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Spremenjeno delovanje Spletnega časopisa

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/01/2021)

Delo za Spletni časopis, ki sem ga urejal in ustvarjal tri leta, bom ustavil, ker kot odgovorni urednik prevzemam vodenje portala Siol.net.

Vsi doslej že objavljeni teksti bodo ostali bralcem še dostopni.

Sam bom poslej pisal in komentiral dogajanje na Siolu, ki ga bom vodil. Vabim vas, da tam berete moje članke in komentarje, pa tudi zapise drugih avtorjev.

Zahvalil bi se rad vsem, ki ste Spletni časopis zadnja leta podpirali tako, da ste ga brali, še posebej pa tistim, ki ste tudi finančno pomagali s prispevki, da je projekt preživel in imel februarja 2020 kar 197.707 različnih bralcev.

V marcu, ki je prikazan na grafiki z rdečo barvo, je bilo (brez zadnjega dneva) 162.410 različnih bralcev.

Število ogledov je bilo seveda še precej višje:

V časih, ko številne medijske hiše odpuščajo novinarje, je Spletni časopis pokazal, da lahko novinar na trgu preživi tudi brez zaledja velikega podjetja.

Je pa bilo prvo leto težko.

K temu, da se je pozneje izšlo tudi finančno, je z dotacijo leta 2019 prispevalo tudi ministrstvo za kulturo.

Največ pa seveda številni bralci portala.

Za to se vam zahvaljujem. Kot tudi za vso pomoč z informacijami, opozorili na napake, fotografijami in nasveti, ki ste mi jih pošiljali.

Zahvalil bi se rad tudi vsem medijem, s katerimi sem zadnje leta kot urednik Spletnega časopisa sodeloval: reviji Reporter, Novi24TV, Pravni praksi, Našemu času…

Za vodenje uredništva Siolovega spletnega portala še poteka postopek prevzemanja.

Predvidoma bo postopek končan do ponedeljka 6. aprila.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (17)

https-spletnicasopis-eu