Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Afera državni udar: Šiška spet odpeljali policisti, preiskave z orožjem po državi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th september 2018, 10:25 pop

“Ob sedmi zjutraj je policija prišla na dom Andreja Šiška in ga ponovno odpeljala za zapahe, ker je izvenrazpravni senat odločil obratno kot v nedeljo ponoči preiskovalni sodnik Janez Žirovnik, ki je Šiška izpustil na prostost.

Odvetnika poklical, ko so ga odpeljali

“So ga zaprli.  Policija je prišla po njega. Zdaj imam 24 ur časa, da se pritožim na višje sodišče,” mi je povedal Šiškov odvetnik Viktor Osim, ki pričakuje, da bo višje sodišče hitro odločili, morda že do konca tedna. Sklepa, ki ga je sprejel izvenrazpravni senat, da mora Šiško spet za rešetke, odvetnik uradno še ni dobil, ga je pa na hitro videl.

Kot je pojasnil, ga je Šiško zjutraj poklical, da je policija pri njemu doma in ga obvestil, da mu bodo spet odvzeli prostost. Potem je odvetnik odšel do zapora, kamor so pripeljali Šiška. Sklep mu je tam Šiško pokazal in ga je lahko pogledal, formalno pa ga še nima in pričakuje, da ga bo še dobil ali po pošti ali po kurirju, da bi se lahko uradno pritožil na odločitev.

Sodišče je objavilo takšno pojasnilo:

“Izvenrazpravni senat je včeraj, dne 11. 9. 2018, odločal o predlogu Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, da se odredi pripor zoper osumljenega iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti. Senat je odločil, da v tem primeru obstaja podlaga za odreditev pripora, saj je podana velika verjetnost, da bo osumljeni s svojim ravnanjem nadaljeval, če zoper njega ne bo odrejen pripor. Po mnenju senata je namreč podan utemeljen sum, da je osumljeni storil kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi državne ureditve Republike Slovenije po I. odstavku 359. člena v zvezi s 355. členom Kazenskega zakonika.

Rok za pritožbo zoper sklep o odreditvi pripora je 24 ur.

Zoper pravnomočni sklep o odreditvi pripora pa je dopustna zahteva za varstvo zakonitosti, ki se vloži v roku 8 dni od vročitve sklepa osumljencu in njegovemu zagovorniku.”

Šiška policija in tožilstvo obtožujeta, da je pripravljal udar proti ustavni ureditvi in pozival k strmoglavljenju oblasti, to pa naj bi zagrešili s paradiranjem zakrinkanih mož po oddaljenih gozdovih in ne v Ljubljani, kjer oblast jutri z ekipo ministrov prevzema Marjan Šarec, ki s svojo stranko LMŠ ni dobil relativne večine na volitvah. Kar je tudi neke vrste mini puč, a ne “po partizansko” v gozdovih. Šarec je sestavil dovolj široko koalicijo, in si s tem zagotovil večino, da je onemogočil prevzem oblasti na volitvah krepko uspešnejše SDS Janeza Janše.

Po informacijah na internetu policija zelo resno preiskuje, vsaj, če sklepamo po tej nenavadni objavi:

Ko sem Vojeta na spletu vprašal, koliko jih je bilo, je pojasnil, da dva policista, kriminalist in punca v civilu in menda bi naj orožje policisti pred pogovorom imeli v rokah in ne le za pasom.

Na dogajanje se je poslanec SDS Branko Grims, ki je v prejšnjem mandatu vodil komisijo za nadzor obveščevalnih služb, odzval tako:

A mnenja so bila različna, nekdanji šef vojaških obveščevalcev je denimo objavil tole:

Na volitvah s 5.287 volivci daleč zadaj 

Povezan članek o odločanju sodnika Žirovnika o Šišku in Kanglerju

Preiskavo stanovanja in avtomobila domnevnega pučista Šiška je prejšnji teden odredil nekdanji namestnik šefa Sove, ki je bil zaposlen v SDV (Udbi) že v času socializma, sodnik Žirovnik, ki je javnosti znan tudi kot sodnik, ki je odrejal praktično vse preiskave proti nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju. Vsi ti primeri proti Kanglerju serijsko padajo na sodiščih.  Žirovnik je v nedeljo tudi izpustil Šiška na prostost, kar je medtem razveljavil izvenrazpravni senat. Več o Žirovniku lahko preberete v povezanem članku tukaj.

Na volitvah 3. junija Šiško s svojo stranko ni bil najbolj uspešen. S 5.287 volivci niso dosegli odstotka vseh glasujočih, da bi si zagotovili redne mesečne dotacije iz proračuna. Rezultat volitev je bil tak:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu