Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ninamedia in Mediana močno zgrešili pri SDS, Parsifal bližje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th junij 2024, 04:59 pop

Močno sta pri SDS rezultat zgrešili zadnje raziskavi javnega mnenja, ki sta ju objavila časopisa Delo in Dnevnik v petek. Ninamedia za Dnevnik in Mediana za Delo sta predvsem hudo podcenili rezultat zmagovalke volitev SDS in precenili možnosti SD, Levice in Resni.ce. Torej levih strank. Primerjava (s klikom jo lahko povečate) je takšna:

Medina je napak napovedala tudi razdelitev sedežev, ko bi naj po tri dobili SDS in Svoboda. Rezultat je močno drugačen. SDS štiri, Svoboda dva. Ko gre za SDS na vrhu je bila še najbližje rezultatu volitev meritev agencije Parsifal teden pred volitvami. Je pa Parsifal podcenil rezultat, ki ga je dosegla Svoboda na drugem mesti, a ker je bila meritev opravljena teden pred volitvami, je mogoče, da je Svobodi zadnji teden uspel vzpon na račun drugih levih strank. Predvsem seveda SD.

V čisto zadnji meritvi, ki je pa v primerjave prejšnji teden nisem vključil, je Parsifal celo še veliko bolj zadel rezultat:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu