Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

JEDRO TERORIZMA, NE JEDRO EVROPE

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th maj 2024, 06:16 pop

EVROPSKE VOLITVE – 2 DEL

Skoraj dve leti je od kar so v Sloveniji prevzele vlado skrajno leve politične sile, ki so na oblast prišle z obljubo o izgonu lastnikov kapitala v morje in s pomočjo korona-kolaboracije, kjer so eno največjih zdravstvenih kriz v zadnjih desetletji izkoristile za nesprejemljivo obračunavanje z vlado, ki je uvajala povsem normalne epidemiološke ukrepe za zaščito prebivalstva in najbolj ranljivih skupin.

Ena od ključnih kritičnih točk tekom prejšnje volilne kampanje in obljub strank SD in Svoboda je bila, da bodo Slovensko zunanjo politiko ponovno usmerili v t.i. jedrno Evropo. Po mnenju strank SD, Svoboda in Levica se je prejšnja sredinska vlada namreč preveč povezovala z državami višegrajske skupine.

Prvo leto mandata te vlade in tudi predsednikovanja Nataše Pirc Musar je bilo zaznamovano pretežno z ignoriranjem Slovenije s strani drugih držav v regiji. Spomnimo, kako je Pirc Musarjeva odhajala na državniške obiske kot spremljevalka Boruta Pahorja. Obisk vlade na forumu v Davosu je tudi prišel na podlagi plačila in ne na podlagi vabila. Prav tako diplomatska dejavnost v OZN, kjer imajo predstavništvo vse države. Bore malo pa je bilo dejanskih povabil s strani jedrnih držav, ki smo jim bili priča v času Janševe vlade in ministrovanja Anžeta Logarja.

Dejavnost na zunanjepolitičnem področju je, ob globokem ignoriranju slovenskih skrajnih levičarjev s strani jedrnih zahodnih držav, vlada začela usmerjati v tretji svet. Sedaj že legendarni turistični obiski Tanje Fajon in kampanje po vseh zakotjih tega planeta in posvajanje opic v Afriki Urške Klakočar Zupančič so dodatno dokazovali, da s tako Slovenijo na zahodu nihče ne želi izgubljati časa. Vendar pa je ta benigni diplomatski turizem bila samo uvertura v mnogo hujše in za Slovenijo uničujoče obdobje mednarodnih odnosov. Škodljivo delovanje skrajno levih strank na zunanjem področju je pravzaprav tlelo ves čas. Skozi konflikt v Ukrajini se je kazalo z nenehnimi pozivi k položitvi orožja in predaji Ukrajine tiranskemu in morilskemu Vladimirju Putinu. Nato pa je sledil bližnjevzhodni šok, ko je Hamas iz Gaze izvedel napad na Izrael. Skrajno leva Golobova vlada in njena glavna diplomatka Tanja Fajon so že od samega začetka konflikta takoj začeli pozivati Izrael, naj se vzdrži odgovora na Hamasov napad. Kaj točno naj bi Izrael naredil s Hamasom, katerega cilj je uničenje Izraela, pa seveda ni jasno nikomur. Po devetih mesecih krvavih spopadov, ki so zaradi Hamasovega napada na Izrael in Hamasovega skrivanja za ženskami in otroci, končali v več tisoč tragičnih žrtvah, je jasno samo to, da se konflikt ne bo kar tako nehal. Hamas vztraja v borbi proti Izraelu do zadnjega palestinskega otroka in ženske za katerimi se skriva. Izrael seveda ne popušča, ker se nenazadnje bori za obstanek.

Naša diplomacija pa namesto, da bi počakala, da se prah poleže in da se ljudje na tistem področju končno dogovorijo, kako hočejo živeti, na silo rine z glavo skozi zid. Sedaj želijo priznati državo, ki nima ne mej, ne ljudi in nobenih civilizacijskih vrednot, kot je recimo mirno sobivanje s sosedi. Kdor ne razume pozicije Izraela, naj si raje zamisli, kaj bi bilo s Slovenijo, če bi leta 1990 v prvi člen ustave zapisali, da je cilj Slovenije uničenje Avstrije in anektiranje kompletne Koroške in Štajerske. To je namreč Hamas in to je nekoč bil Fatah, dokler slednjega ni končno srečala pamet in so ugotovili, da s tako politiko ne bodo dosegli nič. Še več, taka politika je neposredno vodila v današnjo razdrobljenost ozemlji, ki naj bi tvorile Palestino zato, ker je Izraelu nenehno omogočala, da se brani, mednarodni skupnosti pa, da v obrambi podpre, oziroma vsaj ne nasprotuje Izraelu.

Na prihajajočih Evropskih volitvah je tako izbira skrajno preprosta. Stranke, NSi, SDS ali SLS imajo normalno zunanjo politiko, ki se maksimalno posveča regiji okoli Slovenije, podobno kot to počne na primer Švicarska diplomacija. Žal je v zadnjih soočenjih močno razočaral Gregorčič, ki kot problem številka ena v Evropi vidi našo varnostno odvisnost od ZDA in ki Izrael enači s Hamasom. Vendar se tako pozicijo Gregorčiča še nekako da požreti. Za preživetje in razcvet države so namreč daleč najbolj pomembni odnosi s sosednjimi državami, s katerimi se nenazadnje tudi največ trguje in na katere lahko aktivno vpliva in manj globalni dogodki, na katere ima Slovenija minimalni vpliv. Vse tri stranke (verjamem, da tudi Gregorčič) tudi trdno stojijo na tvornem sodelovanju Slovenije v EU in vlogo Slovenije kot lojalne zaveznice zahoda skozi NATO.

Če hočete pot v tretji svet, neuvrščene, nerazvitost in žalovanje za raznoraznimi diktatorji in klavci (namesto, da bi bili diplomatsko tiho), ki odrekajo človeške svoboščine ženskam in deklicam pa boste glasovali za Gibanje svoboda, SD, Levico, Zelene (Grošelj), Vesno (Prebilič) ali Resnico (Stevanović).

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu