Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Preiskave, ali naše politike, ki so za Putina, plačuje Zahod

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd april 2024, 09:20 dop

Hišne preiskavo pri poslancih Svobode Roberta Goloba, v ljubljanski mestni občini Zorana Jankovića, v stranki Levica Aste Vrečko in v stranki Zorana Stevanovića Resni.ca, ki je sicer ni v parlamentu, se pa podaja na evropske volitve, sta čez praznike izvajala Sova, ki tega ni pripravljena zanikati ali potrditi in nacionalni preiskovalni urad (NPU), ki bi naj že neuradno o vsem informiral POP TV, a tam zaradi praznikov in pritiskov iz vlade še niso nič objavili. Po odkritjih na Češkem in Poljskem, da so Rusi tudi preko spletnih medijev plačevali evropske poslance in politike, da bi vplivali, da iz Zahoda ne bi pomagali Ukrajini z orožjem ali sicer, so pri nas, kjer je pomoč Ukrajini zadnja leta minimalna, kar je na oblasti Levica, ki je za izstop iz Nata, obveščevalci opazili podobno mrežo, le da bi naj denar prihajal iz obratne smeri in z drugačnimi cilji.

Glosa je bila objavljena 1. aprila, ko v medijih še več stvari kot običajno ni točnih in resničnih.

Zahodne obveščevalne službe, tudi ameriške, bi naj plačevale največje zagovornike Putina in Rusije v Sloveniji, da bi si zagotovili nadzor nad njimi in s tem nad državo. Ni še jasno, ali so transakcije potekale preko GEN-I in portala Necenzurirano, slišati pa je, da bi naj ljubljanski župan Zoran Janković le igral dobre odnose z Vladimirjem Putinom in po navodilih tujih obveščevalcev ni vrnil odlikovanja, ki ga je prejel od Putina, ko je ta napadel Ukrajino.

Podobno bi naj, da bi dosegli nadzor, tuji obveščevalci vplivali, da je na evropski listi Zorana Stevanovića, ki so ga pred leti pomotoma vrgli iz policije, znana novinarska borka za pravice Rusije, da okupira čim več Ukrajine, Polona Frelih. Naši obveščevalci pa sumijo, da dvojno igro igra tudi poslanec Svobode Miroslav Gregorič, ki je javno velikokrat preveč očitno na strani Rusije in Putina, kar je jasen znak, da vse ni čisto. Sumljivih je v Svobodi še več poslancev, a ker so večinoma to novi obrazi, imajo preiskovalci težko delo.

Miroslav Gregorič (Svoboda) Foto DZ/ Matija Sušnik

Med informacijami, ki jih Sova ni pripravljena ne komentirati in ne zanikati, je tudi, da bi naj bil za akcijo navideznih rusofilov v politiki in na javni RTVS zviti nekdanji predsednik republike Milan Kučan, ki si ga pa niti obveščevalci in nacionalni preiskovalni urad ne upajo nič vprašati.

Med tistimi, ki jih preiskujejo, da igrajo dvojno igro, a so v resnici plačanci Zahoda, bi naj bil tudi Miha Kordiš, ki je oboroževalne projekte države zadnja leta miniral, da bi le ustvaril vtis, kako je proti Zahodu. Ker so ga interno že razkrinkali, so ga že pred časom v Levici postavili na stranski tir, v javnosti pa s pomočjo Aste Vrečko in ministrstva za kulturo, ki nadzoruje medije, razširili neresnične informacije o pravih razlogih, da stranki ne bi škodovalo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu