Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

V Baltimorju kontejnerska ladja zrušila velik most

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th marec 2024, 06:07 pop

O katastrofalni nesreči poročajo iz ZDA, kjer je velika kontejnerska tovorna ladja trčila v steber velikega mostu v Baltimorju in most, na katerem so bila številna vozila, se je porušil. Število žrtev za zdaj še ni znano. Škoda pa je velikanska.

Zgodilo se je ponoči, reševanja še potekajo. V most bi naj zadela tovorna ladja “Dali”, ki pluje pod zastavo Singapurja in je bila v to državo tudi namenjena iz Baltimorja. Po posnetkih se zdi, da je ladja tudi zagorela.

Na posnetku se vidi, da je ladji, ko je plula proti mostu, večkrat ugasnila elektrika, pa tudi, da so preko štiripasovnega mostu takrat drvela številna vozila.

Prvi posnetki trčenja in kako se most zruši, ki so bili objavljeni na spletnih omrežjih, so bili takšni:

Most, ki je dolg 2.632 metrov, je bil odprt leta 1977, poimenovan je po Francisu Scottu, avtorju besedila ameriške himne. Letno ga je prečkalo 11,5 milijonov vozil.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu