Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ali sam Martić brani “izjemnega strokovnjaka” Milosavljevića pred novinarji TVS?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd februar 2024, 08:49 dop

Po protestu skupine novinarjev nekdanje Panorame TVS, da  Marko Milosavljević o njih laže, očitali so mu, “da ne zna ali noče preverjati niti dejstev in zavestno širi laži” in da v “EU ni mogoče najti niti enega profesorja novinarstva s takšnimi karakteristikami” in po podobnih ocenah, ki jih je objavil izkušen novinar, dopisnik in nekaj časa tudi direktor TVS Valentin Areh, o šokantnosti napadov Milosavljevića na novinarje, se je odzval nekdo iz vrha RTVS, ki pa obsoja napade novinarjev TVS na Milosavljevića. Novo upravo, ki si jo je nastavila koalicija Svobode, SD in Levice, vodi Zvezdan Martić. Izjavo, ki pa ni podpisana z imenom in priimkom, in zaradi tega ni jasno, kdo je odgovoren za vsebino, objavljam v celoti, pa čeprav gre za nekakšno anonimko vrha zavoda RTVS, ki grozi svojim zaposlenim, da bo “v nadaljnjih korakih preučila možnosti, kako zaščititi javni servis, javni interes in ostale zaposlene”.

“Na RTV Slovenija obsojamo verbalne napade nekaterih zaposlenih na prof. dr. Marka Milosavljevića, ki je izjemen strokovnjak za medijska vprašanja in novinarstvo.

S tem, ko peščica zaposlenih sodeluje pri napadih, hkrati sodeluje tudi pri poskusu diskreditacije novinarske stroke. Neodvisno novinarstvo pa je temelj vsake demokratične družbe.

Mnenja in očitki nekaterih zaposlenih, ki profesorju očitajo nestrokovnost, niso mnenja Javnega zavoda RTV Slovenija in se kot medijska hiša od njih močno ograjujemo. Očitke razumemo tudi kot posredni napad na RTV Slovenija, s čimer se blatita naše ime in kredibilnost.

RTV Slovenija bo v nadaljnjih korakih preučila možnosti, kako zaščititi javni servis, javni interes in ostale zaposlene na RTV Slovenija.

Pojasnjujemo še, da je večji del ekipe oddaje Panorama že sprejel nove delovne obveznosti, le peščica, gre predvsem za tiste, ki so imeli izjemno visoke plačne razrede pri omenjeni oddaji, pa izključno po lastni volji še vedno ne dela, saj novih pogodb v okviru potreb novih delovnih procesov PPE TV Slovenija ni želela podpisati.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija”

Odziv vodstva RTVS je nekoliko nenavaden tudi, ker bi bil logičen najprej odziv in odgovor Milosavljevića. Se pa je, kot poroča portal RTVS, oglasila katedra za novinarstvo na FDV-ju, ki zavrača navedbe “v nekaterih medijih”, da naj bi profesor Marko Milosavljević lagal. Gre za poskus diskreditacije, so prepričani, še poroča RTVSLO.si. Ravnanje portala RTVS, ki objavlja odgovore na poročanje drugih portalov (denimo, Spletnega časopisa), sami pa ljudi niso niti obveščali o dogajanju, je nenavadno in celo očitno neprofesionalno. Še posebej, ker gre za javni servis in za njihove novinarje, ki so protestirali čez trditve Milosavljevića. Zakaj ne poročajo korektno o dogajanju in o stališčih vseh vpletenih, kaže hkratna objava priznanja, da aktiv portala MMC podpira Milosavljevića. Tudi objava odzivov na dogajanje, ki so ga sami javnosti pred tem prikrili, je anonimka brez pravega podpisa novinarja:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu