Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sporočilo Jankovića in Kučana Golobu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 19th februar 2024, 09:53 dop

Polom SD Tanje Fajon, ki je pred tem že začela ogrožati Svobodo na drugem mestu, je pred tednom pokazala meritev Mediane za Delo. Še širši polom je danes pričakovati po meritvi Ninamedie, ki jo bo objavil Dnevnik. Precej verjeten je tudi upad Svobode Roberta Goloba, ki ji je po Mediani pred tednom popularnost celo nekoliko zrasla. Dogajanje je tudi za Svobodo namreč precej katastrofično. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan javno govori o kriminalu in sistemski korupciji v ministrstvu za pravosodje in s tem v vladi, kjer bi naj dobro organizirana peščica državnih in političnih uradnikov, z zavestnim zavajanjem, prirejanjem postopkov, prirejanjem dokumentacije in celo kadrovskih struktur prevarala ministrico za pravosodje, finančnega ministra Klemna Boštjančiča in celotno vlado, ki jo vodi Golob. Prihajalo je tudi do nepooblaščenih zunanjih vplivov in prevar, še trdi ministrica, ki skoraj dva meseca po nakupu “sanjske stavbe” začasno še vodi ministrstvo, ker se Golob še ni odločil, komu bo to poveril ali pa prevzel sam, kar bi naj bil dogovorjen s Fajonovo. Ta podoba ni nerodna le za Švarc Pipanovo, tudi za Goloba je, ki pa ima s svojo vlado še vrsto drugih problemov. Še več: praktično nič ji ne uspeva. Po Mediani pred tednom se je SDS Janeza Janše s 36 odstotki med za stranke opredeljenimi volivci povsem približala seštevku podpore vseh treh vladnih strank skupaj, ki je bila 37,4 odstotka. Dilema je, ali ne bo po Ninamedii največja opozicijska stranka danes prehitela vse tri vladne stranke v seštevku. Kar bi bila precejšna katastrofa, saj po meritvi Ninamedie sredi januarja SDS ni dosegla niti seštevka Svobode in SD.

Če SDS prehiti seštevek deležev Svobode, SD in Levice, bodo s tem z leve, znano je, da je Ninamedia Nikole Damjanića zelo blizu Zoranu Jankoviću in Milanu Kučana, poslali ostro opozorili Golobu, da je položaj zanj skrajno resen in da mu vodenje izvršne oblasti uhaja iz rok.

Afera spuščena krila o čudnem nakupu razpadajoče sodni stavbo, ki so jo nekoliko presenetljivo sprožili prav mediji pod vplivom Svobode Roberta Goloba proti SD, je po meritvi Mediane pred tednom SD zbila pod prag za vstop v državni zbor. Volil bi jih le še 3,9 odstotka volivcev. Ker v Ninamedii anketiranim v izbiro ponujajo le pet parlamentarnih strank (druge lahko anketirani sami navedejo), so deleži vseh strank višji kot po Mediani, kjer je izbira večja in zaradi tega ni pričakovati, da bi SD padla še nižje.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (12)

https-spletnicasopis-eu