Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Brežan si je le našel službo. Poslanec bo.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 16th februar 2024, 11:01 dop

Po več kot štirih mesecih, ko je po odstopu dobival nadomestilo za ministre, ki si nikakor ne morejo najti službe, se bo Uroš Brežan (Svoboda) le zaposlil. Da je Brežan odstopil kot minister se je državni zbor seznanil 9. 10., državna volilna komisija pa je včeraj državni zbor obvestila, da se je Brežan strinjal, da bo kot nadomestni poslanec prevzel poslanski sedež Mateje Čalušić (Svoboda), ki je bila januarja izvoljena za ministrico za kmetijstvo. Poslanec bi po rezultatu volitev sicer moral postati nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan (Svoboda), a se, kot sporočili iz DVK, ni “odzval na obvestilo o pravici opravljanja funkcije nadomestnega poslanca, zato se ta pravica prenese na naslednjega kandidata”. Ta naslednji kandidat je Brežan.

Nadomestilo, ker si ne moreta najti službe, v vladi trenutno dobivata nekdanji poslanec in donedavni državni sekretar Darij Krajčič, 4.466 evrov in bivši minister Uroš Brežan (Svoboda), 4.860 evrov. Brežan bo, če mu bo danes DZ potrdil nadomestni poslanski mandat, poslej dobival poslansko plačo.

Z Bešič Loredanom so v Svobodi imeli težave že lani poleti, ko je odstopil kot minister za zdravje in DVK tudi ni niti odgovoril, ali bo prevzel nadomestni poslanski sedež ministra Mateja Arčona. Sedež je na koncu dobil Aleksander Prosen Kralj, ki je bil nadomestni poslanec tudi že pred tem. Iz te volilne enote med kandidati Svobode poslanca nista postala le še Boštjan Kerma in Mojca Stegovec.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu