Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Švarc Pipanova ni ponudila odstopa, manipulacija Stefančiča

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:31 pop

“Ne, ni me pozval k odstopu.” je pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan sinoči na TVS zagotovila novinarju in nadzorniku Mladine Marcelu Štefančiču in povedala, da je odstop šefu vlade ponudila sama, predsednik vlade pa se bo še odločil, ali ga bo sprejel: “To je ključno poudariti, da je predsednik vlade tisti, ki je gospodar te odločitve,” je dejala in povedala še, da ji je Golob predlagal, da ostane ministrica še toliko časa, kolikor je potrebno, da se “to razčisti”, predvidoma dva tri tedne. S tem je razkrila, da premieru ni predala odstopne izjave. Le govorila je morda o tej možnosti. Če bi premieru res predala odstopno izjavo, šef vlade ne bi imel izbire, ko gre za čas. Poslovnik parlamenta o tem določa:

“Predsednik vlade o svojem odstopu ali o odstopu ministra pisno obvesti predsednika državnega zbora. O odstopu ministra obvesti najkasneje v sedmih dneh po prejemu pisne izjave ministra, da odstopa.”

Lahko bi pa, kot je to nazadnje ob Alešu Hojsu storil Janez Janša (SDS), Golob zavrnil odstop, če odstopne izjave ne bi bil pripravljen sprejeti. Gospodar ni premier, državni zbor je, ki ministre (in premiera) izvoli.

Marcel Štefančič ni vprašal, ali je Švarc Pipanova Golobu predala pisno odstopno izjavo ali le nekaj govori. Priča smo bili kramljanju v strankarskem shovu vladajoče koalicije. Marcelu Štefančiču je oddajo uredil Robert Golob z vladno koalicijo s predčasno menjavo celotnega vodstva RTVS in odgovorne urednice informativnega programa TVS. Cilj klepeta s Švarc Pipanovo je bil očrniti SD in tudi SDS. To je že dalj časa cilj, ki ga v ozadju v medijih, ki jih nadzorujejo vladajoči, propagandno poskuša doseči generalna sekretarka te stranke Vesna Vuković.

Dominika Švarc Pipan in Marcel Jebenoveč Stefančič Foto: video TVS

Svoje izjave, da je ponudila odstop, ki pa ga še ne bo, je Švarc Pipanova pozneje v podobnem nastopu ponovila še na POP TV.

Včeraj smo izvedeli še, da se Robert Golob ni srečal z vrhom SD, predsednica stranke Tanja Fajon je odšla na krajši dopust (po drugih informacijah je zbolela), z generalnim sekretarjem Klemnom Žibretom, pa se Golob ni bil pripravljen sestati, da bi razčistila, zakaj je vlada na vrat na nos pred novim letom prerazporedila denar iz državnih rezerv in zakaj je Švarc Pipanova bliskovito podpisala nakup razpadajoče stavbe za sodnike, ki je nočejo.

Afero bo začela jutri preverjati tudi nenavadno oblikovana komisija za nadzor javnih financ, s katero se poslanci majhne NSi in vladne koalicij delajo, da nadzoruje vlado, kar je posledica nenavadnega dogovora po volitvah o onemogočanju nadzora največje opozicijske stranke SDS.

SDS pa je že zahtevala razpravo celotnega parlamenta o delu ministrice (interpelacijo), predsednik te stranke

Janez Janša pa je napovedal tudi interpelacijo celotne vlade, torej bo razprava tudi, če bo Švarc Pipanova sčasoma vendarle odstopila.

Da zapleti z nepremičninami na pravosodnem ministrstvu niso novost, pa kažejo tudi opozorila na družabnih omrežjih:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu