Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bild: Priprave nemške vojske na vojno z Rusijo po porazu Ukrajine poleti zaradi premalo pomoči

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 16th januar 2024, 12:14 dop

Nemška vojska se pripravlja na ruski napad po tem, ko bodo zaradi nezadostne pomoči Zahoda poleti Rusi premagali Ukrajino in sprožili konflikt pri Kaliningradu (po poljsko Krolewiec) in pozneje še vojno, ko bodo ZDA paralizirane zaradi predsedniških volitev. To izhaja iz tajnega dokumenta Nata, ki ga je danes objavil visoko nakladni nemški Bild Zeitung. Gre za scenarij, ki je pripravljen za usposabljanje v Natu, ki opisuje, kako bi lahko ravnal ruski diktator Vladimir Putin in kako bi se Nato lahko odzival na zaostrovanje. Na enak scenarij se zelo verjetno mora pripravljati tudi naša vlada in vojska. Smo člani istega vojaškega zavezništva zahodnih držav.

Po tem scenariju bo Rusija sprožila nov val mobilizacije februarja 2024 in v vojsko vpoklicala še 200.000 vojakov, Kremelj pa bo po tem sprožil obsežno ofenzivo v Ukrajini in zaradi nezadostne podpore Zahoda do junija 2024 porazil ukrajinsko vojsko. Po tem bodo iz Moskve sprožili etnične spopade v baltskih državah, Rusija pa bo začela veliko vajo »Zahod 2024«, v kateri bo sodelovalo 50.000 vojakov. Oktobra 2024 bo Rusija premestila vojake in rakete srednjega dosega v Kaliningrad, ki povezuje to enklavo z Belorusijo skozi Litvo. Decembra, po volitvah v ZDA, se bi tam začeli nemiri in spopadi, ko bo politični sistem ZDA paraliziran zaradi predsedniških volitev. Januarja 2025 bodo Poljska in baltske države sklicale zasedanje sveta Nata zaradi groženj iz Rusije, ki bo marca premestila dodatne enote v Belorusijo in na meje baltskih držav. Maja 2025 se bo Nato odločil o “ukrepih preventivnega odvračanja”, da bi preprečil ruski napad na koridor Kaliningrada. Po tem tajnem načrtu nemške vojske bo poveljnik Nata ukazal, da se 300.000 vojakov, vključno s 30.000 Nemci, premesti na vzhodno krilo.

Vaje zavezništva Nata bodo letos sicer potekale v baltski regiji. Iz nemške vojske pa so v Bild Zeitungu predstavljen tajni scenarij ocenili z: “različni scenariji, tudi zelo malo verjetni, so del vsakdanjih vojaških zadev.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu