Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šef DVK Peter Golob ne odstopa. So sodniki lagali?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th januar 2024, 02:31 pop

“Predsednik Državne volilne komisije Peter Golob ne razmišlja o odstopu. Državna volilna komisija doslej ni bila obveščena o odstopih sodnikov z mest predsednikov volilnih komisij.” Tako so mi iz državne volilne komisije odgovorili, ali je v dogovorih sodnikov o stavki na način, da bodo onemogočili izvedbo volitev, sodeloval tudi vrhovni sodnik in predsednik državne volilne komisije (DVK) Peter Golob in ali se s tem, da bo preprečil izvedbo volitev, strinja.

Predsednik DVK vrhovni sodnik Peter Golob in direktor službe Dušan Vučko, ki bo zaradi upokojitve delo opravljal le še do konca meseca. Čisto levo je nekdanja namestnica Vučka Nina Mujagić, ki jo je Vućko lani odpustil in ji potem izplačal odškodnino v poravnavi na sodišču. Foto: PJ

Na dodatno vprašanje, ali je pričakovati, da bodo volitve onemogočali drugi sodniki, ki delujejo v sistemu državne volilne komisije, denimo kot predsedniki volilnih komisij enot, in kakšni so dosedanji dogovori o načinih preprečevanja izvedbe volitev, pa so iz DVK odgovorili tako: “Delo Državne volilne komisije in njene službe v tem trenutku teče nemoteno. V primeru, če bi se omenjeni odstopi zgodili, pa bo DVK odločala o možnih rešitvah nastale situacije, da bi volitve v Evropski parlament izpeljali nemoteno.” 
Na DVK sem preverjal, kaj se dogaja, ker so predstavniki sodniški organizacij javno napovedali, da bodo sodniki, da bi vladajoče prisilili, da jim povišajo plače, stavkali tudi tako, da bodo onemogočili izvedbo evropskih volitev.

Po zakonu so lahko šefi in namestniki volilnih komisij na ravni države in volilnih enot le sodniki. Da bi kdo poskušal preprečiti izvedbo svobodnih volitev, bi se zgodilo prvič v zgodovini države.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu