Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pirc Musarjeva v nekaj dneh izgubila pol prednosti pred Logarjem

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:46 pop

Po raziskavi, ki jo je s pomočjo agencije Valicon objavila TV Slovenija, je teden pred volitvami Nataša Pirc Musar pred Anžetom Logarjem. A prednost je pol manjša kot po raziskavi Ninamedie, ki je bila v Mladini objavljena vsega nekaj dni prej. Pirc Musarjeva je, če meritev Valicona primerjamo z meritvijo Ninamedie, v nekaj dneh izgubila več kot pet odstotnih točk, Logar pa toliko pridobil.

Kaj velike razlike pomenijo, ni preprosto pojasniti. Mogoče je, da je v nekaj dneh Pirc Musarjeva izgubila lep del prednosti zaradi napak v kampanji ali dobrih potez Anžeta Logarja. A mogoče je tudi, da so raziskave nenatančne ali da so celo sredstvo ustvarjanja javnega mnenja. Pred volitvami, denimo, lahko prikažejo, da je Logar blizu Pirc Musarjevi, da bi spodbudili leve volivce na volišča.

“Valicon je anketiral 1019 polnoletnih oseb. V grafiki je upoštevanih tistih 791, ki so se opredelili,” so o raziskavi Valicona pojasnili na spletnem portalu RTV SLO. Predstavnik te agencije Zenel Batagelj pa se je v Odmevih v pogovoru s Tanjo Starič pred dvema tednoma na nenavaden način zagovoril o svoji politični pripadnosti in nazoru voditeljice.

Pri Ninamedii o tem, da lastnik Nikola Damijanić sodi v krog nekdanjih pripadnikov Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića (pred tem pa LDS) sploh ni dvoma.

Kaj so pokazali rezultati Ninamedia za Mladino, ki ji je nekdanji direktor RTVS Igor Kadunc po razkritjih Spletnega časopisa o nenavadnem ravnanju lastnika Nikole Damjanića v preteklosti prekinil objavljanje rezultatov raziskav na TV SLO, lahko preberete tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu